Pages Navigation Menu

Magicianul sticlei. Rene Lalique

Magicianul sticlei. Rene Lalique

 

Cine nu a vazut pe viu o creatie a lui Rene Jules Lalique ar trebui sa se grabeasca. Liniile fine, stralucirea discreta cateodata, alteori orbitoare si delicatetea modelelor te atrag in mod magnetic spre vitrinele securizate. Securizate pentru ca un model Lalique poate ajunge la jumatate de milion de dolari. Placerea de a-I admira lucrarile mi-a fost oferita de muzeul Gulbenkian din Lisabona. Gazda unei colectii impresionante de arta asiriana, egipteana, japoneza, persana, mandrindu-se cu lucrari renascentiste, baroce sau apartinand impresionismului, expozitia te surprinde si te incanta cu comorile ascunse in ultima sala. Dupa ce ti-ai incarcat sufletul de frumusetea panzelor lui Turner sau a straielor purtate la curtea sasanida, intri in ultima camera pentru a te curata in sclipirea podoabelor maestrului sticlar francez.

lalique7

Traind intre 1860 si 1945, Rene Lalique este celebru pentru modelele sale de sticle de parfum, vaze, ceasuri, bijuterii, candelabre, ornamente si de ce nu, pur si simplu obiecte artistice. Studiile incheiate atat in Franta cat si in Anglia l-au ajutat sa devina un exponent al curentului Art Nouveau.

In continuare, va lasam sa admirati cateva dintre lucrarie sale si speram ca v-am trezit curiozitatea.

Lalique3

graines-d-aspereges-rene-lalique-lamp-tiara-12-9-10

156aa47ddbb4deac9075aa250904fbf6

d3980146r

rene-lalique-profile-brooch

tumblr_m83em9qhkF1rcnq4so1_500

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>