Pages Navigation Menu

Magazinele Dolce and Gabbana : ‘’ Closed for indignation’’

Magazinele Dolce and Gabbana : ‘’ Closed for indignation’’

stefano-gabbana-domenico-dolce-portrait       

 Milanezii pot observa afisul ‘’ Closed for indignation- Inchis din cauza indignarii’’ pe vitrinele magazinelor Dolce and Gabbana. Cunoscutii designeri au recurs la aceasta decizie  pentru a protesta fata de acuzatiile de frauda care le-au fost aduse.

Domenico Dolce si Stefano Gabbana au fost condamnati luna trecuta la un an si opt luni de inchisoare si la plata unei amenzi de 500.000 de euro, de catre Tribunalul din Milano.Ei sunt acuzati ca ar fi evitat fiscul din Italia, prin crearea unor firme fantoma, carora le-au cedat controlul asupra brandului lor.

In ciuda dovezilor prezentate de justitie, creatorii de moda isi sustin nevinovatia. ‘’ Sa fii acuzat de ceva care nu este deloc adevarat nu e un lucru deloc frumos, dar nu-mi pasa, cu totii ajungem sub pamant’’ a declarat Stefano Gabbana.

Si administratia din Milano i-a sanctionat pe designeri, anuntand ca le interzice sa foloseasca spatii publice pentru defilarile lor, deoarece acest fapt ar putea dauna imaginii metropolei italiene. Gabbana a reactionat vehement  transmitandu-le celor din consiliul municipal: ‘’ Sunteti dezgustatori!’’.

Dolce and Gabbana este un renumit brand, care si-a cladit prestigiul de-a lungul celor peste 20 de ani de activitate. Vedete ca Madonna, un trend-setter in moda, sunt cliente obisnuite ale designerilor italieni. Dar, mai important, aceasta marca este un business. Cifra de afaceri , in anul fiscal 2011-2012 a fost de aproape 1 miliard de euro. Mai mult,cei doi  italieni detin 250 de magazine, la care lucreaza peste 3000 de angajati. O eventuala arestare a designerilor ar duce atat la o scadere a prestigiului brandului, cat si la pierderi de milioane de dolari.

dolce-and-gabbana

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>