Pages Navigation Menu

“Made in China“ – Baietelul care a socat oamenii de stiinta

“Made in China“ – Baietelul care a socat oamenii de stiinta

Un baiat chinez care s-a nascut cu ochi albastri stralucitori, a uimit medicii cu abilitatea sa de a vedea in intuneric total.

Nong Yousui din Dahua, China, are ochi care reflecta culoarea verde neon atunci cand sunt iluminati de o sursa de lumina artificiala. Medicii au avut ocazia de a studia vederea uimitoare a lui Nong, deoarece intr-o zi tatal sau l-au dus la spital ingrijorat de stralucirea indelungata a ochilor sai albastri, banuind ca ceva nu este in regula. “Mi-au spus ca stralucirea va pali in timp si culoarea se va schimba in negru ca la majoritatea copiilor chinezi, dar nu s-a intamplat asa”, a spus tatal lui. In timpul zilei, lui Nong ii place sa se joace afara cu copiii, dar resimte un disconfort cand soarele straluceste puternic, insa pe intuneric total, poate vedea ca si cum afara ar fi plina zi. Pentru a-i testa aceasta abilitate, un reporter chinez a pregatit un set de chestionare aleatorii, pe care Nang le-a completat in totalitate, in tot acest timp el fiind intr-o camera in care era intuneric. Testele au aratat faptul ca el poate citi si scrie perfect in timpul noptii, si poate vedea la fel de clar cum pot majoritatea oamenilor sa vada in timpul zilei.

ooc

 

Conform World Record Academy (organizatia internationala care certifica recordurile mondiale), Nong a stabilit un record mondial, fiind prima fiinta umana care poate vedea in intuneric.

Animalele poseda aceasta abilitate, de a vedea nocturn, insa acest lucru este posibil prin existenta unui strat subtire de celule, numite “tapetum lucidum”,care se afla in spatele sau chiar in interiorul retinei. Asemenea unei pisici Siamese, ochii albastri a lui Nong, reflecta acea culoare de verde neon cand este luminata de o lanterna. Vederea nocturna a lui Nong, a starnit, la nivel mondial, interes in randul oamenilor de stiinta vizionari, biologi evolutionisti, si ingineri geneticieni. Iar asta este un lucru bun, deoarece, cu timpul, poate se va reusi, cu ajutorul tehnologiilor genetice, crearea in mod deliberat, o asemenea „putere” pentru toata lumea. Se pare ca exista o generatie noua de copii talentati sau cu astfel de abilitati pe intreaga planeta.

Viitorul suna din ce in ce mai bine datorita acestor „minuni” daca le putem numi asa, si in curand omenirea se va putea bucura de anumite lucruri, care momentan par imposibile, sunt detinute doar de animale, sau vazute doar in filme, cum este exemplul filmului Pitch Black, in care „puterea” personajului principal a ajuns sa fie posibila si in realitate.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>