Pages Navigation Menu

MAC-urile sunt din ce in ce mai vizate de programele malware

MAC-urile sunt din ce in ce mai vizate de programele malware

Conform unui recent studiu Kaspersky, unul din patru utilizatori de desktop-uri MAC a fost vizat de un program malware in ultimul an.

Mac

Cresterea numarului de utilizatori de dispozitive Apple a determinat infractorii cibernetici sa acorde mai multa atentie sistemelor de operare OS X si iOS, utilizatorii riscand sa-si piarda datele confidentiale si banii, avertizeaza Kaspersky Lab care prezinta un studiu despre amenintarile pentru sistemele de operare Apple.

Rezultatele unui studiu Kaspersky Lab, realizat in colaborare cu B2B International arata ca 21% dintre aceste atacuri cibernetice au cauzat pierderi financiare, incluzand costurile achizitionarii de software nou pentru a restabili sistemul sau costurile pentru specialistii IT angajati sa dezinfecteze dispozitivul.

Wirelurker, un troian recent descoperit este un exemplu de malware dezvoltat special pentru a ataca utilizatorii Apple. In cele sase luni anterioare detectarii, malware-ul a fost descarcat de peste 356.000 de ori dintr-un magazin de aplicatii alternativ, infectand un numar mare de computere. Wirelurker este unic datorita faptului ca exploata vulnerabilitati necunoscute pentru a infecta toate dispozitivele Apple iOS conectate la computerul compromis. Astfel, utilizatorii de OS X, un sistem de operare considerat sigur, au infectat dispozitivele care rulau iOS, un alt sistem de operare considerat sigur.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>