Pages Navigation Menu

LUNETISTUL AMERICAN, preferat la OSCAR pentru cel mai bun film

LUNETISTUL AMERICAN, preferat la OSCAR pentru cel mai bun film

Lungmetrajul “Lunetistul american/ American Sniper” este preferat de americani pentru castigarea premiului Oscar la categoria ”CEL MAI BUN FILM”.

American Sniper

Sursa: http://yellowhammernews.com

Conform unui sondaj realizat de Reuters, ”Lunetistul american”, regizat de Clint Eastwood, cu Bradley Cooper în rolul principal, are mari sanse de a primi Oscarul pentru cel mai bun film din 2014.

Lungmetrajul “Lunetistul american/ American Sniper“, inspirat din povestea adevarata a lunetistului Chris Kyle, devenit o adevarata legenda a armatei americane pentru modul in care a luptat in Irak, protejandu-si colegii de arme, a fost votat de 22% dintre respondenti drept castigator al Oscarului pentru cel mai bun film, dintre cele opt nominalizate anul acesta, potrivit unui sondaj realizat in SUA, in perioada 16 – 23 ianuarie si citat de Mediafax.

Pe locul al doilea in acest sondaj se afla “Selma”, un film despre Martin Luther King, regizat de Ava DuVernay, care a obtinut 8 procente din partea respondentilor, iar pozitia a treia ii revine filmului “12 ani de copilărie/ Boyhood”, de Richard Linklater, care a obtinut 4 procente.

Cele două filme de pe primele pozitii, “American Sniper” si “Selma”, au reprezentat subiectul unor controverse in ultimele saptamani. Astfel, filmul regizat de Eastwood, aflat in prezent pe primul loc in box office-ul nord-american, a devenit un punct de dezbatere intre liberali si conservatori in ceea ce priveste moralitatea razboiului si rolul lunetistilor. Pe de alta parte, “Selma” a atras critici din partea unor istorici, care au spus ca in film a fost prezentat gresit rolul pe care presedintele Lyndon B. Johnson l-a avut in lupta pentru dreptul de vot al persoanelor de culoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>