Pages Navigation Menu

Lovitura pentru Peugeot. Miliarde de euro s-au volatilizat

Lovitura pentru Peugeot. Miliarde de euro s-au volatilizat

peugeot-citroen-vanzarile-din-china-vor-reprezenta-15-din-totalul-mondial-9dba0_article-main-image

Actiunile PSA Peugeot Citroen au scazut, vineri, la Bursa de la Paris cu peste 11%, dupa ce General Motors (GM) a anuntat vanzarea participatiei de 7% deținuta la producatorul auto francez, transmite BBC.

Totusi, GM a insistat ca parteneriatul industrial cu Peugeot este solid.

Joi, compania franceza a confirmat ca fluctuatiile de curs valutar vor avea un impact negativ de 1,1 miliarde de euro (1,5 miliarde dedolari ) asupra profitului din 2013.

Peugeot negociaza cu producatorul auto chinez Dongfeng extinderea parteneriatului lor in China si pe alte piete. Peugeot va emite actiuni care vor fi achizitionate de statul francez și de Dongfeng.

Peugeot a confirmat ca discuțiile sunt ‘in stadiul preliminar’.

Intrebat de presa daca statul va lua parte la majorarea de capital, ministrul francez al Industriei, Arnaud Montebourg, a afirmat: ‘Nu pot raspunde la aceasta intrebare. Va aparea aceasta intrebare? Fara indoiala. Dar in acest moment lasati companiile sa discute intre ele. Poziția noastra este ca Peugeot trebuie sa ramana o companie franceza’.

La sfarsitul lunii noiembrie, oficiali francezi s-au intalnit cu reprezentanti ai Peugeot si Dongfeng.

Citeste mai mult pe Income Magazine

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>