Pages Navigation Menu

Logo-ul Google pentru a marca 148 de ani de la naşterea pictorului Vasili Kandinski

Logo-ul Google pentru a marca 148 de ani de la naşterea pictorului Vasili Kandinski

kandinsky

 Motorul de căutare online Google şi-a schimbat marţi logoul de pe pagina sa de pornire, pentru a marca împlinirea a 148 de ani de la naşterea pictorului Vasili Kandinski.

Noul logo al Google reprezintă o ilustraţie a uneia dintre operele artistului născut în Rusia, pe 16 decembrie 1866, care reflectă pe deplin stilul abstract al pictorului, un veritabil teoretician al artei.

Considerat unul dintre cei mai importanţi artişti ai secolului al XX-lea, alături de Pablo Picasso şi Henri Matisse, Vasili Kandinski a fost fondatorul artei abstracte: el este în general considerat ca fiind autorul
primei picturi non-figurative din istoria artei moderne, o acuarelă realizată în 1910, despre care criticii din epocă au spus că era “abstractă”.

Vasili Kandinski şi-a început cariera artistică abia la vârsta de 30 de ani, după ce a făcut anterior studii universitare de drept şi economie, la insistenţele familiei sale. A fost profesor de drept la Universitatea Tartu, dar a renunţat la cariera sa promiţătoare în 1896, pentru a se înscrie la cursurile Academiei de artă din Munchen.

Vasili Kandinski a fost şi un foarte bun teoretician al artei, publicând în 1912 un manual de artă, intitulat “Du spirituel dans l’art”, în care a pus bazele teoriei sale despre maniera în care culorile pot să provoace
experienţe senzoriale puternice în sufletele privitorilor.

Tablourile sale se vând cu zeci de milioane de dolari pe piaţa operelor de artă, iar pictura sa din 1909 “Etude pour Improvisation 8″ a fost vândută pentru 23 de milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Christie’s în 2012.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a marca un anumit eveniment major sau o personalitate care a influenţat lumea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>