Pages Navigation Menu

Logan, Duster si Sandero vor avea motor produs in Rusia

Logan, Duster si Sandero vor avea motor produs in Rusia

industria-auto-ar-putea-pierde-80-000-locuri-de-munca-in-europa-25d43_article-main-image

Renault-Nissan va produce in Rusia, la fabricile AvtoVAZ, un motor de 1,6 litri care va echipa, printre altele, modelele Logan, Duster si Sandero, a declarat directorul Renault pentru Rusia si regiunea Eurasia, Bruno Ancelin, citat de Reuters, preluata de Global Post.

Productia motorului de 1,6 litri pe benzina incepe in aceasta saptamana la fabrica AvtoVAZ din Togliatti si va fi extinsa in curand la un al doilea propulsor, a afirmat Ancelin intr-un interviu. Alianta Renault-Nissan vrea sa creasca productia de piese din Rusia in pregatirea preluarii participatiei majoritare a companiei ruse, care detine marca Lada.

Cu 30% cota de piata, Renault-Nissan incearca sa-si apere pozitia in Rusia, principalul rival fiind Hyundai-Kia. Vanzarile auto din Rusia au scazut cu 7% in acest an, pe fondul incetinirii cresterii economice ca urmare a scaderii veniturilor din petrol si gaze. Rubla a scazut la minimul ultimilor patru ani.

Citeste mai mult pe Income Magazine

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>