Pages Navigation Menu

Locuri din univers unde nu iti dorim sa locuiesti

Locuri din univers unde nu iti dorim sa locuiesti

Crezi ca Terra este cel mai rau loc de locuit din acest univers? Gandeste-te inca o data! Noi iti vom arata si alte locuri care iti vor demonstra ca Pamantul de fapt nu este un loc asa de ingrozitor. Exista si altele mai rele, unde conditiile de locuit sunt nule.

articol-1

Planeta Venus – este ca distanta, cea mai apropiata planeta de soare. Daca apa fierbe la 100°C, va dati seama cum ar fi la 460°C! Va las sa dati frau imaginatiei! Un alt motiv pentru care este imposibil de locuit este prezenta lui CO2. In atmosfera planetei venusiene procentajul de O2 este de 0%  Fara el omul nu poate supravietui.

articol-2

COROT-7b – Te tenteaza ploaia de pietre? Daca nu, uite ai un motiv pentru care nu este bine sa locuiesti aici. Ploile de pietre sunt foarte frecvente aici. Cireasa de pe tort este temperatura: 2527°C! Astea da veri toride! Si asa este tot anul.

articol-3

TrES-2b – Imagineaza-ti cum ar fi sa optezi pentru o planeta de care nu se prea stie! Din pacate fara un ,,ghid turistic” nu se prea poate face nimic. Putinele lucruri care le stim despre ea sunt: ,,tavanul de culoarea smoalei” si temperatura de 982°C! Mult prea cald pentru gustul meu! Cred ca si al vostru!

articol-4

Kepler-16b – Ti-ar placea sa vezi apusul soarelui de aici? Sper sa nu. Aici poti sa te transformi doar intr-o inghetata. Temperatura scade enorm, ajungand pana la  -84°C.

 articol-5

Kepler-10b – Te sperie gandul imbatranirii? Daca da atunci nu iti recomandam sa vizitezi aceasta stea! Aici miscarea de rotatie se face la 20 de ore, nu la 24 de ore ca pe Pamant. Temperatura pe Kepler-10b este de doar 1537°C.

 articol-6

HD 189773b – Aparent se asemeana cu Pamantul! Dar cum aparentele inseala ne vom da seama in curand ca nu exista termeni de comparatie. Planeta este plina de particule de siliciu. Initial credeam ca albastrul vine de la apa. Dar m-am inselat. Aceste particule sunt cele care dau culoarea.

V-ati schimbat opinia? Mai credeti ca nu este bine pe Pamant? Cu bune, cu rele, Pamantul este si va ramane casa noastra!

 

Sursa: popular science

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>