Pages Navigation Menu

Locul linistit: site-ul care-ti aminteste sa respiri

Locul linistit: site-ul care-ti aminteste sa respiri

In descrierea site-ului aflam ca Locul linistit este proiectul unui singur om (Amitay Tweeto) care vrea sa schimbe lumea. Despre ce e vorba? Ni se ofera 90 de secunde de relaxare ascultand cateva note linstitoare, ni se aminteste sa zambim, ni se spune ca e-mailul mai poate astepta cateva secunde, ca toate notificarile nu mai exista, ni se spune sa ne calmam mintea pentru ca nu exista nimic ce nu poate astepta. Iata ca avem nevoie de un site care sa ne aminteasca sa respiram!
foto 1
Tot ce trebuie sa faci este sa selectezi limba in care vrei sa primesti cele cateva mesaje linistitoare si sa apesi pe tastele indicate pentru ca momentul tau de 90 secunde de pace sa inceapa. (Suntem indrumati sa apasam usor pe taste.)
In afara de aceasta optiune site-ul ofera alte cateva incaperi virtuale: The comfort spot – unde poti spune orice ai pe suflet si poti cere ajutor, care va veni sub forma unor cuvinte frumoase de la altii, la fel ca tine. Apoi exista The dreams room – unde ti se propune sa incepi sa-ti indeplinesti un vis prin a-l scrie prima data acolo, ti se ofera un spatiu, numit cutia ta pentru vise, unde sa iti exprimi in scris visul, ti se aminteste in plus ca visele se implinesc mai repede daca le rostesti cu voce tare, te vei trezi deci rostindu-le cu voce tare. In The dawn room – ti se organizeaza un soi de meditatie muzicala si ti se ofera cuvinte incurajatoare, de parca le-ai primi de la cineva care te cunoaste dintotdeauna, aici efectul este garantat. (In afara de cazul in care esti unul dintre putinii oameni care gasesc linistea suspecta si deranjanta, caz in care totul va fi suspect si deranjant, si vei avea nevoie sa iei o pauza de la atata calm.)
The thoughts room mi se pare ideea cea mai interesanta: ti se ofera un loc unde sa te eliberezi de poveri, de greutati, de toate gandurile care nu-ti dau pace, scriindu-le si deci eliberandu-le. Vei vedea apoi cuvintele pe care tocmai le-ai tastat, dezintegrandu-se, evaporandu-se.
Este deci o terapie prin scris, combinata cu suport si caldura virtuale, insa in primul rand o idee ingenioasa si foarte utila. Un bonus sunt mesajele foarte frumoase, calme, calde si incurajatoare menite sa te faca sa te simti mai bine oricare ar fi situatia ta. Un site construit numai pentru tine, pentru tine oricine ai fi tu, asta intelegem noi ca e The quiet place dupa o prima vizita.
Iata o mica mostra muzicala:

http://www.youtube.com/watch?v=mPyNIQRgPe4

Daca v-am facut curiosi va lasam adresa –

http://thequietplaceproject.com/

Vizitati si povestiti-ne ce parere aveti!

foto 2

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>