Pages Navigation Menu

Locul unde trandafirii înfloresc în mijlocul iernii

Locul unde trandafirii înfloresc în mijlocul iernii

Istoria, cadrul idilic și climatul perfect întregesc cea mai mare insulă din Marea Baltică, Gotland. Cândva marele centru comercial al nordului, astăzi înseamnă 1% din teritoriul Suediei. Aici s-au descoperit și cele mai multe dintre tezaurele de epocă vikingă.

 Gotland Sursă foto: http://www.hyritofta.se/

Gotland
Sursă foto: http://www.hyritofta.se/

Cunoscută și ca Insula Trandafirilor, Gotland este tărâmul spectaculos în care trandafirii înfloresc în luna Decembrie.

Insula are mai bine de 100 de biserici romanice și gotice timpurii, 350 de morminte de nave, 400 de movile din epoca bronzului și 70 de forturi din epoca de fier. Aici găsim și celebrul labirint scandinav din pietre, „Trojeborg”.

Până astăzi, au fost descoperite peste 700 de tezaure, cuprinzând accesorii din bronz și argint, pietre prețioase și monede din argint.

Un loc liniștit în care abundă natura și istoria unică, Gotland este locul în care turismul nu înseamnă aglomerație, gălăgie, hoteluri și baruri. Oamenii merg acolo să respire natură și să se bucure de peisajele spectaculoase. Se spune că cei care ajung acolo, nu-și mai doresc să plece.

De la cel mai mare centru comercial al nordului, Gotland mai are astăzi doar 58.000 de locuitori, care se întrețin în mare parte din turism și agricultură.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>