Pages Navigation Menu

Locomotiva pictată cu motive tradiţionale, parcurge primul drum Bucureşti-Constanţa

Locomotiva pictată cu motive tradiţionale, parcurge primul drum Bucureşti-Constanţa

locomotiva-hora-1 

O locomotivă din parcul CFR Bucureşti al cărei exterior a fost pictat cu motive tradiţionale româneşti de artistul vizual Carmen Nistor a fost inaugurată ieri,  1 iulie, printr-un drum Bucureşti – Constanţa, vehiculul având menirea de a duce Trenurile Soarelui spre litoral, vara aceasta.

Vehiculul de cale ferată 41-0148-1, numit Locomotiva Hora, a plecat din Gara de Nord din Bucureşti spre Constanţa miercuri, la ora 14.00.

“Am lucrat în depoul CFR Bucureşti, unde am ţinut locomotiva în spaţiul propice vopsirii. Ideea, care îmi aparţine, la fel şi conceptul, a fost prezentată în primăvară şi preluată de CFR Călători şi de sponsor. S-a potrivit foarte bine şi pe valorile lor şi pe ceea ce promovează campania Redescoperă Culorile României, al cărei ambasador am devenit între timp. Şi aşa am pus pe roate proiectul ăsta”, a declarat Carmen Nistor pentru MEDIAFAX.

“În afară de munca de cercetare şi partea de logistica, am lucrat cinci zile consecutiv, peste 60 de ore. A fost o zi în care am lucrat 15 ore, pentru că aveam un termen limită şi voiam să mă încadrez”, a adăugat artista.

La executarea picturii au fost folosite produse speciale, rezistente condiţiilor de exploatare a locomotivei, care, după ce va străbate, în această vară, traseul Bucureşti-Constanţa, va duce, din toamnă, trenuri către alte puncte turistice din România.

“Este o horă care se desfăşoară pe ambele părţi ale locomotivei. Sunt câte zece dansatori pictaţi pe fiecare parte a ei şi fiecare pereche reprezintă un costum popular dintr-o anumită zonă a ţării, pe care l-am stilizat”, a explicat Carmen Nistor, care nu se află la primul proiect artistic realizat pe suprafeţe neconvenţionale.

“Este prima locomotivă, dar nu e prima manifestare de genul acesta. Am mai realizat o lucrare pe un perete, anul trecut, la staţia de metrou Piaţa Romană. Am gândit că este doar începutul şi mi-ar plăcea să ducem mai departe proiectul”, a încheiat Carmen Nistor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>