Pages Navigation Menu

Live se-ntâmplă magia!

Live se-ntâmplă magia!

 Muzica bună se ascultă “pe viu”

            Se pare ca sloganul acestei veri a fost “Hai la fest!”. Festivalurile de muzica au luat cu asalt harta tarii noastre si au umplut-o de puncte: Artmania la Sibiu, Rockstadt Extreme Fest la Brasov, Bucovina Rock Castle, Folk You la malul marii, Bucharest GreenSounds Festival, Zilele Prieteniei – care si-a plimbat trupele participante prin multe orase din tara. Si acestea sunt numai primele care imi vin in minte.

            Intotdeauna am imbratisat ideea festivalurilor de toate felurile, dar cele de muzica ocupa un loc deosebit pentru mine. Judecand dupa cat sunt de populare, as indrazni sa spun ca si altii sunt de acord cu mine.

festival

       Festivalurile reprezinta mijlocul ideal sa faci cunostinta cu muzica in toata diversitatatea ei – care este uimitoare. Desi exista un gen muzical asupra caruia evenimentul se concentreaza, subgenurile nu sunt lasate la o parte. Cele cateva zile de festival aduc in fata publicului formatii faimoase, dar totodata ofera trupelor mai putin cunoscute ocazia sa se afirme in fata unui public la fel de divers precum este si festivalul de diversificat.

            Cand esti fan al unei trupe, poti opta pentru concertul lor. Cand esti fan al muzicii – in general – mergi cu incredere la festival. Fie ca ai auzit inainte sau nu de trupele si interpretii care urca pe scena, tocmai aici este frumusetea: ai ocazia sa-i descoperi live. Si ce dovada e mai graitoare in muzica decat experienta unui spectacol live?

            Festivalurile sunt sarbatori ale muzicii si vin cu tot felul de surprize. Vei fi uimit de cat de bine suna o formatie de la care nu aveai mari asteptari sau care are un nume absurd si pe care nu credeai in veci ca o vei asculta, ca iti va placea sau ca vei dansa pe muzica lor. Odata ce le cunosti, se leaga o prietenie strasnica intre omul-calator la festival si muzica oamenilor de pe scena. Cu siguranta vei ramane impresionat de cel putin un nume nou pe care-l cunosti aici si vei cauta sa mergi la un concert sau la alt specatcol live de-al lor.  Asta e eterna poveste cu muzica live: atrage!

festivaluri-europa-2012

             Cand vine vorba de muzica si de festivaluri, vine vorba si de stare, de atmosfera. De ea se fac responsabili atat cei de pe scena, precum si oamenii din public. Energiile lor se intalnesc la jumatatea drumului si sunt cu totii multumiti. Starea de bine e molipsitoare, oamenii se bucura impreuna: o multime de straini uniti doar prin muzica.

            In plus, un alt avantaj al festivalurilor il reprezinta partea sociala. In principal, sunt evenimente culturale, dar aici iti poti face prieteni. Intalnesti oameni deosebiti si iti dai seama ca ai multe in comun cu ei, in principal in materie de muzica. Un grup de prieteni nu e niciodata prea mic, mai ales pentru iubitorii de muzica. Festivalurile sunt ocazii perfecte si pentru socializare si chiar sa-i intalnesti pe artistii preferati, care nu se sfiesc sa vina sa faca cunostinta cu fanii din public.

          Asadar, nu are cum sa fie o pierdere de timp sa-ti indrepti pasii catre un spatiu astfel organizat. Muzica buna, prieteni noi, poate un oras nou… Numai beneficii!

fotolia-8216433-650x500

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>