Pages Navigation Menu

Lisabona, orasul ideal pentru city-break

Lisabona, orasul ideal pentru city-break

world-travel-awards

 Luna august s-a incheiat cu evenimentul “World Travel Awards” (echivalentul Oscar-urilor din turism). Acesta s-a tinut in statiunea din Turcia, Antalya. In cadrul acestui eveniment au fost premiate printe altele: cele mai bune companii aeriene, orasul preferat pentru un city break, cel mai bun hotel, cea mai buna agentie tour-operatoare, cel mai bun spa din Europa.

Castigatorii au fost alesi in urma unui proces elaborat de vot la care au participat 230000 de specialisti din industria turismului.

In acest articol va vom prezenta ce oras este “leader-ul destinatiilor de city break din Europa”. Anul acesta marele premiu revine capitalei lusitane, Lisabona. La aceasta categorie au mai fost nominalizate orasele: Dublin (Irlanda), Istanbul (Turcia), Londra (Anglia), Madrid (Spania), Paris (Franta), Roma si Venetia (Italia).  Anul acesta Lisabona a obtinut a treia victorie in ultimii 5 ani!

Factori decisivi in alegerea Lisabonei au fost: multitudinea de atractii turistice si calitatea servicilor.

Lisboa_tranvia

Institutul National de Statistica din Portugalia a demonstrat ca in primul trimestru al anului 2013, capitala lusitana a inregistrat o crestere cu 4,8% in ceea ce priveste numarul de turisti straini. Datele culese pana in iulie 2013 au aratat ca spatiile de cazare au avut un grad de ocupare de 65%.

De asemenea un studiu realizat de Centrul de Informare Turistic din Lisabona a indicat ca 43,7% din turistii straini au preferat sejurul de weekend. Cei mai multi turisti straini care au preferat acest tip de turism proveneau din Marea Britanie si Benelux.

Lisboa

Graham E. Cooke, presedintele fondator al World Tourism Awards, a afirmat ca prin acest premiu i se recunoaste Lisabonei tot efortul de a progresa si a dezvolta sectorul turismului.

Castigatorii celei de a XX a editii vor fi premiati intr-o gala ce se va desfasura in luna decembrie 2013.

Vom incheia cu prezentarea unui filmulet in limba engleza despre Lisabona pentru a arata minunatiile acestui oras.

 


Sursa: sic noticias

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>