Pages Navigation Menu

Liderul Kim Jong-Un pune știința sub lupă

Liderul Kim Jong-Un pune știința sub lupă

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a inaugurat cu ocazia Anului Nou un complex de cercetare științifică.

http://ichef.bbci.co.uk

http://ichef.bbci.co.uk

Singurul „gras” din Coreea de Nord, cum l-a numit Adelin Petrișor în celebra sa carte „Țara cu un singur gras”, Kim Jong-Un a hotărât că știința este un domeniu ce merită mai multă atenție, motiv pentru care a participat la inaugurarea unui centru de cercetare.

Conform Agerpres, în timpul vizitei, Kim a afirmat că acest eveniment este un „pas important în diseminarea progreselor științifice și tehnologice”, mai ales că în acest an va avea loc cel de-al VII—lea congres al partidului, primul de acest gen din ultimii 36 de ani.

Complexul de cercetare științică și-a început activitatea în prima zi a anului 2016 și  își propune să contribuie la dezvoltarea tehnică a țării în conformitate cu liniile trasate de Partidul Muncitorilor, precizează KCNA, fără a menționa amplasamentul și domeniul de activitate al centrului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>