Pages Navigation Menu

Liceenii si studentii intra in rolul parlamentarilor timp de 3 zile

Liceenii si studentii intra in rolul parlamentarilor timp de 3 zile

Ajuns la cea de-a VI-a editie, proiectul educativ „Parlamentul Tinerilor”, organizat de Asociatia Pro Democratia in parteneriat cu Camera Deputatilor si Fundatia Hanns Seidel, reuneste, in perioada 21-23 noiembrie 2014, la Palatul Parlamentului, peste 120 de liceeni si studenti din toata tara intr-un eveniment care isi propune sa ofere tinerilor cea mai veritabila experienta a modului in care se initiaza si se voteaza legile unei tari.

palatul-parlamentului-2011
Astfel, simularea procesului decizional prin intermediul tinerilor, pe grupuri si comisii parlamentare, are ca principal obiectiv promovarea valorilor democratice si a rolului important pe care tinerii il joaca intr-o democratie. De asemenea, proiectul doreste sa familiarizeze participantii cu doctrinele tuturor partidelor politice parlamentare si sa ofere tinerilor cadrul pentru sustinerea unor dezbateri in legatura cu teme aflate pe agenda publica.
Evenimentul va incepe cu sesiunea de deschidere in plenul Camerei Deputatilor avându-i ca invitati de onoare pe Ministrul Educatiei, domnul Remus Procopie, directorul Fundatiei Hanns Seidel, domnul Daniel Franz Seiberling, politologul Andrei Taranu, deputatul PNL Raluca Ispir si Miruna Pantel, reprezentant Centrul Filia.
Si in acest an evenimentul se va bucura de o echipa de presa care va relata, critica sau sustine, in cadrul publicatiei „Vocea Tinerilor Parlamentari”, toate dezbaterile din plen.
La fel ca in editiile precedente, selectia candidatilor s-a facut in functie de punctajul obtinut in baza CV-ului si a unei propuneri legislative pe care tinerii au trimis-o catre Asociatia Pro Democratia, propunerile incadrându-se in cele patru  Comisii Parlamentare ale Camerei Deputatilor stabilite de organizatori: Comisia pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale; Comisia pentru mediu si echilibru ecologic; Comisia pentru invatamânt, stiinta, tineret si sport; Comisia pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa.
Parlamentul Tinerilor” este un proiect finantat de Fundatia Hanns Seidel.
 
 
Pentru mai multe informatii contactati:                                                                                               
Iuliana Iliescu – Manager proiect
0751.194.718

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>