Pages Navigation Menu

Legendarul solist al Led Zeppelin implineste astazi 65 de ani

Legendarul solist al Led Zeppelin implineste astazi 65 de ani

Nascut pe 20 august 1948 in West Bromwich, Anglia, Robert Anthony Plant a fost solistul legendarei formatii Led Zeppelin. Una dintre cele mai bune voci rock ale lumii, Robert Plant a fost clasat de revista Rolling Stones pe locul 15 in “100 cei mai mari vocalisti ai tututor timpurilor”.

Led Zeppelin

Imagine a rockerului rebel, idolatrizat de milioane de fani din toata lumea, Plant se poate mandri cu o cariera extraordinara. Vocea sa iconica a fost prezenta pe 9 albume de studio ale Led Zeppelin, vandute in peste 300 milioane de exemplare. O data cu destramarea formatiei in 1980 datorita mortii lui John Bonham, solistul a inceput o cariera solo. Pana in prezent, aceasta s-a materializat prin lansarea a noua albume.

De-a lungul carierei, Robert Plant a mai avut aparitii in cadrul formatiilor Band of Joy si Sensational Space Shifters.

Cu o cariera intinzandu-se pe mai bine de 40 de ani, Plant ramane un monstru sacru al rock-ului, intr-o companie selecta alaturi de Mick Jagger, Freddie Mercury sau Jim Morrison.

La multi ani Mister Plant!

 

Surse foto: ivanblogs.wordpress.com  si foglobe.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>