Pages Navigation Menu

Legatura dintre creativitate si comportamentul sefului

Legatura dintre creativitate si comportamentul sefului

Creative-HD-Desktop-Image-Bulbs-Lightening

De multe ori, angajatorii s-au intrebat ce ar trebui sa faca pentru a creste creativitatea salariatilor lor. Insa putini au banuit ca exista o legatura stransa intre modul in care se comporta seful si gradul de creativitate al personalului. Angajatii sunt cel mai putin inovativi daca  ironia superiorilor este excesiva, dar si daca acesta lipseşte total, releva un nou studiu publicat in The Leadership Quarterly. Cu alte cuvinte, daca ai un sef moderat esti cat se poate de creativ!

Echipa de cercetatori din Coreea de Sud a analizat, prin intermediul unor chestionare, atat opinia superiorilor ierarhici, cat si a salariatilor acestora, toti facand parte dintr-un institut afiliat guvernului din aceasi tara. Angajatii au indicat cat de abuzivi isi considera a fi sefii, iar acestia au specificat gradul de creativitate al personalului lor.

„Contextele foarte abuzive si cele foarte puţin abuzive impiedica si descurajeaza creativitatea angajatilor, in timp ce lucratorii devin creativi atunci cand sunt expusi la un nivel moderat de supraveghere abuziva” a concluzionat profesorul Soojin Lee, conducatorul studiului.

Totusi, cercetarea are limitele ei, pentru ca persoanele din Asia de Est sunt mai tolerante la abuzurile superiorilor considera specialistii, de aceea noi studii trebuie effectuate pentru a identifica daca aceasta este o tendinta valabila la nivel mondial.

Sursa: Descopera.ro

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>