Pages Navigation Menu

Lasa-mi tara muguri verzi

Lasa-mi tara muguri verzi

funny message

Legalizarea marijuanei in Romania este si va ramane un subiect controversat. Prima intrebare ar fi daca ati fi de acord ca si pacient sau ruda a acestuia sa acceptati un tratament care sa contina aceasta planta? Parerile pot fi impartite si in functie de caz. Insa mentalitatea romaneasca este atat de restrictiva si imbrobodita de pesimism si limite, incat multi ar refuza. Incepand cu Marioara din vale si Ion din deal, toata lumea ar trebui reeducata si informata. Si noi sa acceptam asta. Majoritatea romanilor, mai ales cei din mediul rural, nu stiu ce este marijuana. Doar pomeniti  cuvantul drog. Sa vezi atunci discurs argumentativ si da-ti-le, va rog, tinctura de cannabis cu tot cu reteta, sa nu care cumva sa exagereze. Va spun eu, ca ar face-o. De ce? Pentru ca si bunica mea face la fel cu pastilele.

Numele de marijuana a fost ales inca din timpul prohibitiei americane pentru ca s-a vrut un nume dur pentru acest drog. Marijuana  este o planta, pe numele ei adevarat, cannabis. Principala substanta activa continuta de aceasta planta si anume THC-ul ( tetrahidrocanabinolul )este benefica pentru prevenirea cancerului pulmonar, reduce dimensiunile tumorilor si le face operabile si multe alte boli. Pe de alta parte, multe studii afirma ca marijuana contribuie la aparitia tulburarilor bipolare, depresie, boli de inima si chiar schizofrenie. Cu cat valoarea THC-ului este mai mare, cu atat mai puternice sunt efectele acestei plante asupra organismelor noastre. THC-ul poate fi gasit in sange, urina, par, saliva, transpiratie. Insa la o prima testare de rutina, fara a cunoaste fisa unei personae, testul de depistare a marijuanei in sange nu poate avea certitudinea ca acea persoana a fost sau nu autorizata pentru folosirea cannabisului pentru tratament.

Vizual, aceasta planta este un amestec verde, maro sau gri din frunzele , tulpinele, semintele si florile uscate ale canepei.  Pentru orice tip de tratament se va folosi marijuana sub forma de ulei, tinctura si nu in forma pura, bineinteles sub supravegherea medicilor.  Unii cercetatorii considera ca nu exista efecte negative pe termen lung daca ar exista o dependenta de cannabis. De exemplu, anumiti cercetatori au sesizat faptul ca desi  folosirea marijuanei crescuse , rata aparitiei schizofreniei nu a crescut odata cu aceasta. Folosita in scopuri medicinale, putem fi de acord cu faptul ca atunci cand incepi un tratament stii unde se opreste, tu facand acelasi lucru.

marijuana

Altfel, daca am cauta sursa bolilor si le-am depista din timp, am realiza ca tot ceea ce afecteaza intr-un mod negativ organismul uman  provine din ceea ce am gandit, simtit, respectiv perioada copilariei, evenimente care si-au pus cumva amprenta asupra noastra, cuvinte spuse nelalocul lor, teama de esec, infranarea liberului arbitru si multe altele. Revin la ceea ce am subliniat si mai sus. Educatie. Dar daca majoritatea bolilor apar pe fond emotional, atunci ce efecte are cannabisul de fapt?

Se spune ca exista 6 substante care provoaca dependenta, pe care le putem numi droguri. Cannabisul, cofeina, cocaina, alcoolul, heroina si nicotina. Niciodata nu s-a spus de cafea, alcool sau tigari ca sunt droguri. Utilizate in cantitati omenesti si cu bun simt, toate substantele au rostul lor in organism. Stiti care dintre ele provoaca cel mai mic grad de dependenta? Cannabisul. La capatul opus, se afla nicotina, urmata de cofeina. De aceea, in combinatie cu nicotina, marijuana da o oarecare dependenta.

Viata este uneori atat de cruda cu noi, pentru ca ne pierdem in probleme si nu in gasirea solutiilor. Uneori nu ai ce face, poate fi prea tarziu. Legalizarea acestei plante, poate fi o mangaiere pentru unii oameni, iar pentru traficanti o concurenta neloiala. Poate parea un cliseu, dar toate au rostul lor.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>