Pages Navigation Menu

Lacuri cu ape roz

Lacuri cu ape roz

             Natura este unul dintre cele mai surprinzatoare lucruri din jurul nostru. Salbatica si misterioasa, intotdeauna fascinanta, atat de straveche incat tehnologia moderna nu o poate descifra. Comorile pe care le ascunde departe de ochii civilizatiei ne uimesc de fiecare data.

            Pe langa tunelele naturale formate de copaci, pe langa digurile naturale de piatra, lacurile roz sunt un alt dar din partea Mamei Naturi. Exista foarte putine astfel de locuri cunoscute in lume. Particularitatea lor este ca sunt sarate, dar , in egala masura, fascinante.

            Lacul Retba sau Lacul Roz este un loc neobisnuit din Senegal. Culoarea roz se datoreaza algelor care cresc pe fundul lacului, dar apele lui nu fac niciun rau inotatorilor. Salinitatea este, insa, ridicata (40%) si poate fi comparata cu cea a Marii Moarte. Culoarea roz a lacului este foarte intensa indeosebi in sezonul uscat.

Retba7

            Lacul Hillier este un alt lac cu ape roz: se afla in vestul Australiei. Culoarea deosebita nu scade in intensitate, este permanenta si ramane la fel si daca este colectata intr-un recipient. Lacul australian reprezinta o enigma si pentru oamenii de stiinta: nu se stie inca ce anume da culoarea roz acestei intinderi de apa statatoare.

Lake-Hillier

            Intr-o alta regiune din Australia de Vest, se afla un alt lac cu ape roz. Acesta este diferit, deoarece culoarea lui paleste, nefiind permanenta. In cazul acestuia, se stie sigur ca algele si crevetii care traiesc aici dau coloritul deosebit.

Pink-Lake-Australia

            O vizita in astfel de locuri exotice este o experienta de neuitat. Fie ca esti optimist sau pesimist din fire, aici vei vedea, cu siguranta, viata in  roz!

Sursa: http://www.placestoseeinyourlifetime.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>