Pages Navigation Menu

„Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, pe scena Operei Naționale București

„Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, pe scena Operei Naționale București

„Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski se întoarce pe scenă după 40 de spectacole sold out.

Opera Națională București prezintă în data de 25 noiembrie a.c. spectacolul extraordinar de balet „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, în montarea maestrului Gheorge Iancu, coregraf și dansator român recunoscut pe plan internațional.

Spectacolul va fi dirijat de maestrul Iurie Florea, scenografia – Luisa Spinatelli, iar light design-ul aparține Camillei Piccioni și lui Cornel Vladu.

Distribuția din 25 noiembrie 2016:

  • Odette/Odile: Flavia Stocchi
  • Siegfried: Robert Enache
  • Regina: Corina Dumitrescu
  • Deirfgeis: Ovidiu Matei Iancu
  • Beno: Ionuţ Diniţă
  • Pas de trois: Ryo Takaya
  • Greta Niţă și Akane Ic
  • alături de Orchestra Operei Naționale București.

„La o reluare, după atâta timp, a unui spectacol, aș spune că avem o premieră. Compania de balet nu mai este aceeași de la premiera din 2008 pentru că au trecut câteva stagiuni și deja nu mai sunt aceiași dansatori.

Am luat-o aproape de la capăt. Din fericire, o parte din dansatori au participat la cealaltă premieră, dar avem 80% din companie complet nouă. Oricum, cei care au fost implicați în această minunată aventură de la început au crescut și psihic, și artistic, și fizic. Câțiva dintre ei au avut șansa să aibă această scurtătură și, la 18 ani, să debuteze în spectacol (de exemplu prim-balerina Cristina Dijmaru și partenerul ei, Valentin Stoica), a declarat Maestrul coregraf Gheorghe Iancu.

Salvează

Salvează

Salvează

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>