Pages Navigation Menu

Kinbaku sau Arta de a lega

Kinbaku sau Arta de a lega

2

Aceasta arta de a lega in scop sexual provine din Japonia, din perioada Edo. Seiku Ito este recunoscut ca fiind tatal Kinbaku-ului, acesta inspirandu-se din diferite forme de spectacol ale timpului respectiv, cum ar fi teatrul Kabuki. Kinbaku a devenit foarte popular in Japonia  in anii 1950 datorita revistelor Kitan Club si Yomikiri Romance, aceste reviste fiind primele care au publicat fotografii nud cu arta Kinbaku. In anii 1960, se performau spectacole pentru acest tip de arta, acestea inclunzand o mare cantitate de sfoara de legat.  

4

Se folosesc sfori de dimensiuni cuprinse intre 4-6 mm latime si 7-8 m lungime, confectionate din lana, iuta sau canepa. Aceste sfori se numeste in japoneza “asanawa” si au rolul de a simboliza puterea.

Felul in care o persoana este legata este foarte important: in particular, Kinbaku este diferentiat de folosirea specificului katas (forma) si regulilor estetice. Cateodata se cer asimetria si pozitiile inconfortabile. Japanese Bondage (Kinbaku) se refera la modul in care este aplicata sfoara si la placerea care se simte mai mult pe parcursul legarii decat la finalul procesului. In acest fel, funia devine extensia mainii celui care leaga si este folosita pentru a comunica.

Tehinicile aplicate cel mai des sunt bazate pe modele specifice, multe dintre ele derivand din legarile de tip Hojojutsu. De o importanta aparte se numara legarile Ushiro Takatekote (un fel de legare a mainilor in forma patrata), aceasta fiind baza multor tipuri Kinbaku de legat.

2

De asemenea, aceasta a si facut parte dintr-o metoda de tortura cunoscuta in perioada Edo. In zilele noastre, aceasta tehnica este folosita in jocurile S&M.

De retinut faptul ca numai persoanele specializate in asa ceva pot practica aceasta arta, deoarece legarile pot fi destul de periculoase daca nu sunt facute dupa carte. De asemenea, increderea are si ea un rol si se presupune ca intre cei care practica asa ceva, exista o legatura puternica.

3

Kinbaku este una dintre cele mai cunoscute jocuri sexuale, bucurandu-se de o notorietate incredibila. De la fantezii “murdare” la teme inocente, mintea umana este capabila de multe acte pentru a se desfata si pentru a se provoca, aceasta provocare aducand senzatii intense trupului uman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>