Pages Navigation Menu

Jon Cocker, rapus de cancer

Jon Cocker, rapus de cancer

Unul dintre cei mai cunoscuti interpreti de muzica soul si rock din lume a pierdut lupta impotriva cancerului.

Sursa: www.theguardian.com

Sursa: www.theguardian.com

Joe Cocker, in varsta de 70 de ani, a decedat, marti, din cauza complicatiilor generate de un cancer pulmonar, a anuntat presa americana.

 „A fost un om pur si simplu unic si golul pe care disparitia lui il lasa in inimile noastre va fi imposibil de umplut”, a declarat Barrie Marshall, impresarul artistului.

In august 2013, Joe Cocker sustinea al patrulea concert al sau in Romania, pe scena de la Sala Palatului, unde au participat peste 4.000 de fani ai muzicii sale. Melodiile celebre precum “You can leave your hat on”, “Unchain my heart” sau “Summer in the city” i-au ridicat pe spectatori in picioare si i-au provocat la dans.

Primul sau mare hit a fost melodia “With a Little Help from My Friends” (1969), o preluare a unei piese de pe un album al Beatles-ilor, care a ajuns pe locul 1 in topul britanic. Duetul sau cu Jennifer Warnes, intitulat “Up Where We Belong”, tema principala a filmului “Officer and a Gentleman” (Ofiţer si gentleman, 1982), a condus, de asemenea, si i-a adus un premiu Grammy.

In 2007, artistul Joe Cocker a fost distins cu Ordinul Imperiului Britanic (OBE), potrivit BBC.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>