Pages Navigation Menu

Jocul Pokemon Go, refuzat de musulmanii malaysieni

Jocul Pokemon Go, refuzat de musulmanii malaysieni

Jocul descărcat de peste 75 de milioane de ori este interzis credincioșilor musulmani. Aceștia au fost avertizați în privința personajelor generate de joc, catalogate ca fiind dăunătoare.

Jocul Pokemon Go, refuzat de musulmanii malaysieni  Sursă foto: www.polygon.com

Jocul Pokemon Go, refuzat de musulmanii malaysieni
Sursă foto: www.polygon.com

Vineri, liderii islamici din Kuala Lumpur au lansat un apel către credincioșii musulmani solicitându-le să nu cadă în capcana de a juca Pokemon Go, un joc pe care îl consideră periculos, conform Agerpres.

“Pokemon Go și toate personajele pokemoni trebuie evitate pentru că pot fi dăunătoare. Jocul promovează lupta pentru putere și pentru niște zeități dotate cu anumite puteri și poate incita la jocuri de noroc”, a declarat Zulkifli Mohamad al-Bakri, un înalt responsabil religios.

Decizia Comitetului juridic consultativ islamic din Kuala Lumpur se bazează pe expertiza celor mai mari învățați islamici, a mai susținut Mohamad al-Bakri.

Jocul Pokémon Go nu este încă disponibil în Malaysia, oficial. Totodată, Malaysia este considerată o țară majoritar musulmană care practică de mult timp un islamism moderat, însă, în ultima perioadă, s-a remarcat o recrudescență a anumitor curente islamice conservatoare, informează aceeași sursă.

Jocul pentru telefoane mobile a fost creat de compania americană Niantic Labs în parteneriat cu compania japoneză Nintendo și filiala sa The Pokemon Company, cu sediul în Tokyo, și până acum a fost lansat în peste 40 de țări.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>