Pages Navigation Menu

Java, victima a propriei sale popularitati

Java, victima a propriei sale popularitati

sua-avertizeaza-in-legatura-cu-o-vulnerabilitate-in-platforma-java-d9e5d_article-main-image

Infractorii cibernetici stiu ca este mai avantajos sa isi concentreze eforturile pe gasirea unei vulnerabilitati in Java si sa atace apoi milioane de computere dintr-o singura lovitura, decat sa creeze mai multe exploit-uri pentru diferite programe mai putin cunoscute si sa descopere ca acestea afecteaza mai putine computere.

Numarul de atacuri care folosesc exploit-uri Java, lansate in perioada septembrie 2012 – august 2013, a crescut pana la 14,1 milioane – cu o treime mai mult fata de perioada 2011-2012, potrivit studiului Java under attack – the evolution of exploits in 2012-2013, realizat de Kaspersky Lab.

Exploit-urile sunt programe malware care se folosesc de vulnerabilitatile din software-urile legitime pentru a patrunde in computerele utilizatorilor. Faptul ca ele functioneaza pe ascuns le face cu atat mai periculoase. In cazul in care un computer utilizeaza versiuni vulnerabile ale unui software, simpla vizitare a unei pagini web infectate sau deschiderea unui fisier care contine cod malware este de ajuns pentru a declansa un exploit. In mod obisnuit, cele mai frecvente tinte ale atacurilor au fost Oracle Java, Adobe Flash Player si Adobe Reader. Cu toate acestea, studiul Kaspersky Lab arata ca, pe parcursul acestui an, Java a devenit tot mai mult tinta preferata a infractorilor cibernetici.

Studiul are la baza datele colectate de la utilizatorii de produse Kaspersky Lab din intreaga lume, care au fost de acord sa furnizeze informatii pentru Kaspersky Security Network.
Dintre cele 14,1 milioane de atacuri care au folosit exploit-uri Java, cele mai multe au avut loc in a doua jumatate a perioadei de studiu – peste 8,540,000 de atacuri inregistrate s-au desfasurat in perioada martie – august 2013, cu 52,7% mai mult fata de primele sase luni.

Citeste mai mult pe Income Magazine

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>