Pages Navigation Menu

Japonia, raiul cireșilor înfloriți

Japonia, raiul cireșilor înfloriți

Romanul istoric de succes „Memoriile unei gheișe” prezintă într-o manieră total seducătoare grădinile încărcate cu cireși înfloriți, iar când însăși intriga este prezentată într-un astfel de cadru, și aici mă refer la prima întâlnirea dintre Chiyo și Președintele, totul depășește cu mult filmele siropoase specifice mexicanilor.

http://japan-magazine.jnto.go.jp

http://japan-magazine.jnto.go.jp

Parcul florilor din Tochigi este printre principalele atracție turistice din Japonia.  Orașul, cunoscut mai ales pentru festivalurile de toamnă,  când au loc diverse parade,  prezintă un peisaj impresionant și primăvara, când copacii înfloresc.

Japonezii acordă o importanță deosebită ornamentelor florale, iar acest aspect poate fi observat mai ales  în lunile aprilie-mai când cireșii, plantaţi în parcuri, pe marginea drumurilor, pe lângă case, în cimitire sau pe alei singuratice, înfloresc schimbând radical peisajul.

Sute de mii de turiști vizitează în această perioadă a anului Japonia, implicit orașul Tochigi, pentru a surprinde cele mai frumoase cadre cu pomii înfloriți de o frumusețe ireală.

„Ce este o gheișă? Un obiect al dorinței. O operă de arta în mișcare. Un actor, un artizan, un entertainer, după tradiția japoneză. Un tip uman la granița clișeului cultural, imposibil de redat în categoriile occidentale. Sau poate doar o femeie care posedă, în cea mai înaltă măsura, rafinamentul artelor lumești.”

Fragment din  „Memoriile unei gheișe”, de Arthur Golden

  • ciresi infloriti japonia noaptea
  • japonia ciresi infloriti
  • japonia ciresi newsup.ro
  • Pomi infloriti Japonia
  • gheisa

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>