Pages Navigation Menu

Japonezii sufera de “sindromul celibatarului”

Japonezii sufera de “sindromul celibatarului”

20110820_LDP001_0

Fenomen ingrijator in arhipelagul nipon! Studiile arata ca din ce in ce mai multi japonezi sufera de “sindromul celibatarului”.

Un prim sondaj arata ca 45% dintre tinerele din Japonia cu varste cuprinse intre 16-24 de ani nu mai sunt interesate de contacte sexuale. Un altul realizat tot in Japonia,  a aratat ca o treime din persoanele sub 30 de ani, nu au fost la o intalnire. Un alt exemplu la fel de concludent este sondajul realizat in anul 2011 pe persoane cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani. Concluziile acestui sondaj sunt urmatoarele: 61% din barbatii necasatoriti si 49% dintre femeile necasatorite nu au nici un interes pentru a avea o relatie amoroasa. Comparand sondajul din 2011 cu acelasi sondaj realizat in 2006 vom observa ca cifrele sunt mai mari.

In anul 2012 in arhipelagul japonez s-a inregistrat o rata a natalitatii extrem de scazuta. Atunci rata natalitatii era de 8,39%ₒ. Populatia sa numara in prezent 126 de milioane de locuitori.  Tara trece in momentul de fata printr-o schimbare sociala, dupa 20 de ani de stagnare economica. Totodata, statul nipon se lupta cu panica instaurata dupa cutremurul din 2011 si cu numarul ridicat de tineri care locuiesc cu parintii. Datele demografice arata ca 13 milioane de japonezi locuiesc cu parintii. Din cele 13 milioane, 3 milioane au o varsta mai mare de 35 de ani.

Cercetatorii sunt foarte ingrijorati de acest fenomen.  Pentru 2060, acestia au estimat ca acest numar va fi mai mic cu o treime.

Seful JFPA (Asociatia japoneza de planning familial), Kunioi Kitamura declara ca aceasta criza demografica este atat de grava incat tara “ar putea in cele din urma sa dispara”.

 

Sursa:  www.incont.ro

The Guardian

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>