Pages Navigation Menu

Japonezii ii ironizeaza pe calaii din STATUL ISLAMIC. FOTO

Japonezii ii ironizeaza pe calaii din STATUL ISLAMIC. FOTO

Temutul Stat Islamic a intrat pe mana japonezilor care nu s-au lasat intimidati de ultimul eveniment tragic ce i-a afectat direct si anume decapitarea ostaticului nipon Haruna Yukawa,  executare ce a fost condamnata cu fermitate de Japonia, SUA, Franta si Marea Britanie, informeaza AFP. Totodata, sambata, organizatia terorista sunnita a prezentat o inregistrare video cu celalalt ostatic, corespondentul de război Kenji Goto,  rapit in octombrie 2014.


i isis

Japonezii nu au ramas nepasatori si au inceput sa ironizeze calaii ce au aparut in recentele filmuletele prin care au anuntat executia jurnalistilor din toata lumea, ca Sofiene Chourabi, Nadhir Ktari, James Foley, Steven Sotloff. Astfel, teroristii sunt prezentati ca tinand in mana o banana, in loc de cutit, sau stand in fata unei mese plina cu legume si carne, sau preparand shaorma, dupa cum relateaza Daily Mail.

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, este prezent si el in imaginile care au devenit virale pe Internet. Acesta apare alaturi de garzile sale privind la un televizor aflat in mijlocul pustietatii executarea jurnalistilor si distrandu-se de isprava celor din Statul Islamic.

Trebuie sa amintim ca nu este pentru prima data cand liderul nord-coreean este subiectul unei glume. In iunie 2014, comedia “The Interview”, in care actorii Seth Rogen si James Franco joaca rolurile a doi jurnalisti de televiziune insarcinati de CIA cu asasinarea lui Kim Jong-Un – interpretat de actorul americano-coreean Randall Park -, dupa un interviu cu acesta la Phenian, a generat reactii vehemente din partea autoritatilor nord-coreene, si nu numai.

“Nu as fi îndraznit niciodata sa fac vreo gluma despre Kim Jong-un. Asta ar fi insemnat un drum catre moarte. Dintre scriitori, cei care sunt cel mai des trimisi la inchisoare sunt cei care scriu comedie. O gluma exagerată poate insemna inchisoare pentru tine si, de cele mai multe ori, pentru toti membrii familiei tale”, a declarat Kim Seong-Min, care este moderatorul unui post de radio clandestin ce militeaza pentru eliberarea Coreei de Nord, dar care in trecut a colaborat cu armata nord-coreeana.

Context: decapitarea ostaticului nipon, angajat al unei firme de securitate si mesajul jurnalistului

Grupul terorist Stat Islamic in Irak şi Siria (SIIS) a prezentat sambata o inregistrare video in care anunta decapitarea unui ostatic nipon, dupa expirarea unui ultimatum privind plata unei rascumparari, relatează Institutul SITE, care monitorizeaza site-urile fundamentaliste. Ostaticul executat prin decapitare este Haruna Yukawa, angajat al unei firme de securitate, potrivit Institutului SITE, cu sediul în Statele Unite.

In acelasi video apare si un alt ostatic, Kenji Goto, corespondentul de razboi (în varstă de 47 de ani), care pledeaza pentru salvarea sa şi pentru eliberarea unei presupuse teroriste arestată in Iordania.  Jurnalistul sustine ca Haruna Yukawa a fost executat, tinand in mana o imagine in care cadavrul ostaticului apare decapitat.

Kenji Goto atribuie premierului Shinzo Abe responsabilitatea pentru moartea lui Yukawa, deoarece acesta nu a platit rascumpararea de 200 de milioane de dolari. Ostaticul ramas in viata sustine ca grupul terorist nu mai vrea nicio rascumparare si cere eliberarea islamistei Sajida al-Rishawi, acuzata ca, in calitatea de membra a organizatiei Al-Qaida in Irak, a incercat sa se arunce in aer intr-un hotel din Iordania in anul 2005.

“Este foarte simplu. Eliberati-o pe Sajida si voi fi eliberat”, a afirmat corespondentul de razboi Kenji Goto.

  • 2 isis
  • 3 isis
  • 4 isis
  • i isis

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>