Pages Navigation Menu

Investitie de 4 milioane de euro in cea mai moderna fabrica de reciclare a sticlei din Romania

Investitie de 4 milioane de euro in cea mai moderna fabrica de reciclare a sticlei din Romania

reciclare_ambalaje_din_sticla_167837928_mare

Unul dintre cei mai importanti investitori in industria verde din Romania, Green Group, a inaugurat GreenGlass Recycling, cea mai moderna fabrica de reciclare a deseurilor din sticla, in urma unei investitii de 4 milioane de euro.

Fabrica, situata în cadrul fostei platforme industriale Danubiana, transforma deseurile de sticla in granule de puritate foarte mare (99,99%), ce sunt mai departe folosite in procesul industrial de fabricare a sticlelor noi. GreenGlass Recycling are o capacitate totala de procesare de 110.000 de tone de deseuri din sticla, anual.

In primul an de functionare, reprezentantii GreenGlass estimeaza ca fabrica va procesa peste 30.000 de tone de sticla, urmate de o crestere anuala de 15.000 de tone, pana la atingerea capacitatii maxime. Fabrica desfasoara operatiuni de macinare, tratare termica, separare magnetica a metalelor, aspirarea foliilor de plastic si a etichetelor, sortare manuala si sortare in functie de granulatie, iar ca produs final rezulta granule de sticla.

GreenGlass este singura fabrica din Romania si din Europa de Est cu instalatii de sortare de ultima generatie ce poate produce granule de sticla de puritate de 99,99%. Printre cei mai importanti clienti ai GreenGlass sunt marii producatori locali de ambalaje de sticla, geam plat sau fibra de sticla, dar materialul poate merge si la export, cererea de sticla reciclata fiind in crestere la nivel mondial.

Citeste mai mult pe Income Magazine

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>