Pages Navigation Menu

Insulele Maldive, un paradis exotic

Insulele Maldive, un paradis exotic

male_1

Maldive  este o tara insulara format dintr-un grup de atoli din Oceanul Indian, situat in sudvestul subcontinentului indian in Marea Laccadivelor. Cei 26 de atoli ai arhipelagului formeaza un teritoriu ce contine aproximativ 1190 de insule din care sunt locuite doar 250.

Clima

Climatul in Maldive este tropical (fierbinte, umed si uscat). Este ploios din iulie pana in august datorita musonului de sudvest si din noiembrie pana in martie, datorita musonului de nord.  Daca doriti sa vizitati insulele Maldive va recomandam sa o faceti in perioada decembrie-aprilie.

001422373e19112938c301

Turismul

Micutul stat liliputan este un paradis pentru iubitorii sporturilor nautice si pentru aventurieri. Toate statiunile ofera facilitati pentru ski pe apa,  surf, snorkeling sau navigatie.

Ari Atoll face parte din insulele naturale de atoli din Maldive si se afla intr-o continua dezvoltare turistica. Se afla la 30 minute cu hidroavionul de capitala Male. Principalele statiuni de pe Ari Atoll sunt: Ari Beach si Halaveli.

koen-olthuis-maldives-island2

Lhaviyani Atoll este o insula din Maldive cu capitala la Naifaru. In total sunt 54 de insule din care doar 4 sunt locuibile. Acestea sunt: Naifaru, Hinnavaru, Kurendhoo si Olhuvelifushi. Principalele statiuni de pe aceasta insula sunt: Kuredhu, Komandoo si Palmbeach.

La sud de Nord MaLe Atoll se afla capitala statului Maldive, Male. Pe Nord MaLe Atoll se afla centrul turismului din Maldive cu cele mai multe statiuni. In Male se pot vizita: Muzeul National si Parcul Sultan,  Moscheea Vinerea Mare si clubul Babuna. Pentru impatimitii de shopping exista Singapore Bazaar, cu produse locale, traditionale si de import.

Sud Male Atoll ofera turistului locuri exotice, dar si calatorii fascinante si experiente gastronomice si culturale.

Sunset-in-the-Maldives

Sursa: visit maldives

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>