Pages Navigation Menu

Incepe Forumul de la Davos

Incepe Forumul de la Davos

 Zeci de sefi de state si peste 2.500 de lideri de afaceri se reunesc de marti seara pentru a 45-a editie a Forumului Economic Mondial de la Davos. Evenimentul va cuprinde cinci zile de seminarii si discursuri, intr-un moment dificil din punct de vedere geopolitic, relateaza USA Today, citat de Mediafax.

Luftbild_Davos

 

Islamistii extremisti nu dau semne sa incetineasca ritmul actelor de terorism, dupa cum arata atacurile din Paris si Nigeria. Intre timp au reaparut temerile legate de rezultatul alegerilor de duminica din Grecia, liberalizarea francului elvetian a luat prin surprindere o lume intreaga, iar scaderea preturilor materiilor prime a agitat pietele emergente. Alte temeri sunt provocate de stagnarea cresterii economice in China, atacurile cibernetice tot mai periculoase, epidemia de Ebola din vestul Africii care a facut peste 8.400 de victime si criza din Ucraina. O tema permanenta este cea a schimbarilor climatice, dupa ce 2014 a fost cel mai cald an inregistrat vreodata in statisticile oficiale.

Davos este mai mult decat o reuniune bine organizata la nivel inalt, la care sunt trecute in revista toate relele din lume. Klaus Schwab, fondator si presedinte executiv al World Economic Forum, a aratat ca tema acestui an va fi, partial, desprea crearea conditiilor pentru refacerea increderii in viitorul lumii.

Dintre participantii la Davos, 27% provin din Statele Unite, cate 10% din Elvetia si Marea Britanie, in timp ce delegatia rusa si cea chineza vor reprezenta cate 2% din total.

Intre participantii de marca la reuniunea de la Davos se afla cancelarul german Angela Merkel, secretarul de stat american John Kerry si presedintele chinez Li Keqiang. Ucraina va fi reprezentata de presedintele Petro Porosenko si de ministrul de Finante, Natalia Ann Jaresko. Criticii forumului de la Davos mentioneaza intotdeauna pe marii absenti ai evenimentului, acestia fiind in acest an presedintele rus Vladimir Putin si seful BCE, Mario Draghi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>