Pages Navigation Menu

Inca o tara africana eliberata de Ebola

Inca o tara africana eliberata de Ebola

Nigeria a fost declarata luni, libera de Ebola, potrivit unui anunt al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), trecand 42 de zile de la inregistrarea ultimului caz nou de boala.
Anuntul vine la 3 zile dupa ce Senegalul a fost declarat liber de aceeasi organizatie. Succesul Nigeriei este extraordinar, avand in vedere ferocitatea bolii si ravagiile facute de aceasta boala in alte tari din regiune. Liberia, Sierra Leone si Guineea sunt inca sub imperiul bolii astfel incat autoritatile de la Abuja sunt constiente ca tara lor nu este imuna.
Nigeria sorghum
“Este posibil sa controlam Ebola. E posibil sa infrangem Ebola. Am vazut asta aici in Nigeria”, a afirmat ministrul nigerian al Sanatatii, Onyebuchi Chukwu. “Daca alte cazuri apar in viitor, va fi declarata – potrivit standardelor internationale – o epidemie separata. Daca se va intampla astfel, Nigeria va fi pregatita si capabila sa o confrunte, exact cum a facut si cu aceasta epidemie”, a mai spus acesta.
Tara africana a inregistrat 20 de cazuri de Ebola, dupa ce un cetatean liberiano-american a zburat in Lagos si s-a prabusit in aeroport. Dintre acestea, 8 au decedat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>