Pages Navigation Menu

In tara soarelui rasare

In tara soarelui rasare

japonia

Japonia este o tara de-a dreptul fascinanta. Se poate caracteriza intr-adevar printr-un amalgam de culturi vechi si noi. Este un loc al creativitatii, al inovatiilor dar si al cladirilor sofisticate si fanteziste. Arhipelagul nipon ofera o gama larga de atractii pentru toate tipurile de turisti. 

Tinerii si cei pasionati de arhitectura pot opta pentru Tokyo. De ce Tokyo? Deoarece capitala japoneza poate fi locul ideal pentru a vedea cum se imbina vechiul cu noul. Orasul Tokyo este infratit cu New York City si Beijing si pe buna dreptate. Pe de o parte avem centrul orasului cu zgarie nori si cladiri ultramoderne. Pe de alta parte avem cladirile ce apartin unui stil arhitectural tipic.

1-tokyo-9

Impatimitii sporturilor de iarna pot vizita statiunile montane. In Japonia sunt aproximativ 500! Avantajul este ca nici o statiune nu va fi niciodata prea aglomerata! Cele mai cunoscute sunt:  Hakuba, Niseko,  Nozawa Onsen si Shiga Kogen. Peste tot infrastructura este foarte bine pusa la punct.  Turistilor care viziteaza statiunea Hakuba li se recomanda si vizitarea orasului olimpic Nagano. In Nagano s-a tinut Olimpiada Alba din 1998.

Turistilor carora le place istoria cu siguranta nu se vor plictisi in tara soarelui rasare. Vor putea sa faca o calatorie in lumea samurailor in timp ce viziteaza Himeji-Jo. O alta optiune ar putea  fi vizitarea muntelui sacru al Japoniei, muntele Fuji.  Muntele,  in care religia sintoista se imbina cu cea budista, face parte incepand cu anul 2013 din patrimoniul UNESCO. De asemenea se pot vizita si orasele Nagasaki si Hiroshima. Cele doua orase au fost bombardate de americani in timpul celui de al doilea razboi mondial. Dar in urmatoarele decenii au reusit sa renasca precum pasarea Phoenix, devenind in prezent orase stralucitoare.

Indiferent  unde veti opta sa mergeti tara soarelui rasare va va oferi tot ceea ce va doriti pentru o excursie de vis.

 

Sursa:  lonelyplanet

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>