Pages Navigation Menu

In bucataria indiana

In bucataria indiana

indian-cooking-tips

Indienii considera gatitul o adevarata arta, asa ca iau aceasta activitate foarte serios. Mesele sunt cele mai importante momente ale unei zile, servindu-se doar in familie. Mamele transmit retetele si implicit secretele culinare fiicelor inca de mici. In unele familii din zona rurala, oamenii prefera sa cumpere grau pe care sa-l duca la moara pentru a obtine faina.

In ceea ce priveste restrictia de a consuma carne, aceasta este impusa de diferitele religii prezente in subcontinentul indian. Hindusii nu mananca niciun produs din carne de vita. In religia hindusa, vaca este considerata un animal sfant. Musulmanii nu consuma carne de porc, deoarece considera ca animalul este murdar. Jainistii sunt vegetarieni convinsi, refuzand chiar si ceapa si usturoiul.

Cand spuneti bucataria indiana va puteti gandi la un amalgam de mirodenii, de cele mai multe ori sub forma de sos. Se spune ca ingredientele indiene au puteri miraculoase de vindecare si/sau cu o influenta mare a starii de spirit. In plus de-a lungul timpului acestea au fost folosite pentru incantatii si imbalsamari. Bucataria indiana utilizeaza frecvent mirodenii precum:  ghimbirul, dafinul, frunzele de kokum si sofranul.

Momo101

Carnea de pui este folosita adesea in pregatirea meselor in familiile indiene sau in restaurante, dar secretul consta in sosul de mirodenii care ii da un gust nemaintalnit. Puiul Tandori are la baza un amestec de condimente care contin printre altele coriandru, ghimbir, scortisoara si usturoi. Tikka Masala se bazeaza pe bucati de pui marinate si apoi puse pe gratar, servite cu un sos de mirodenii.

Daca va tenteaza sa incercati din preparatele bucatariei indiene o puteti face si pe plaiul mioritic. In Romania restaurante indiene gasiti in orasele Bucuresti si Cluj Napoca. Pentru locuitorii capitalei recomandam restaurantul Taj Indian (Calea 13 Septembrie, 127-131, sector 5). Pentru clujeni recomandam restaurantul  Indigo (Str.Piezisa, nr.10, Cluj Napoca).

 Digital StillCamera

Sursa: indian food forever

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>