Pages Navigation Menu

In acest week-end, Parcul Tineretului devine traseu montan pentru singura competitie de Mountain Bike Cross Country din oras

In acest week-end, Parcul Tineretului devine traseu montan pentru singura competitie de Mountain Bike Cross Country din oras
  • 11 Red Bull MoonTimeBike
  • Cei mai buni 150 de rideri din Romania vor parcurge 35 de kilometri pe 19 octombrie, incepand cu ora 18.30
  • Diferenta de nivel de aproximativ 700 metri, o adevarata provocare chiar si pentru cei experimentati
  • Printre participanti se numara: Kelemen Arpad (campion national la Maraton MTB); Lucian Logigan (campion national la MTB XCO); Tudor Oprea (reprezentantul Romaniei la Jocurile Olimpice de la Atena); Zsuzsa Gyurka (campioana balcanica si de 17 ori campioana nationala); Eduard Grosu (campion national la ciclocros si reprezentantul Romaniei la Campionatele Mondiale)

In acest week-end Mountain Bike-ul pune stapanire pe Parcul Tineretului, transformat in traseu montan pentru cei mai buni 150 de rideri din Romania. Chiar daca sunt obisnuiti sa participe mai mult pe trasee montane, organizatorii “Primei Evadari”, cei de la NoMad au venit cu o alternativa perfecta care sa concureze cu ambientul montan natural, chiar in mijlocul capitalei.

Sambata, 19 octombrie, incepand cu ora 18.30, in Parcul Tineretului (intrarea dinspre Gheorghe Sincai) va incepe aventura de 35 de kilometri  (7 tururi de aproximativ 5 km – cel mai bun timp per tura fiind de aproximativ 11 minute). Traseul va fi unul destul de dificil chiar si pentru cei experimentati, presarat cu urcari si coborari abrupte pe iarba, pietris sau scari, iar diferenta de nivel de aproximativ 700 metri.

Fiind o competitie cu nivel ridicat de dificultate, la start au fost acceptati doar concurenti cu experienta, adica cei clasati in primii 15% la Prima Evadare sau in primii 30% la maratoanele montane listate in formularul de inscriere regasit pe www.redbull.ro/mtb. In ambele cazuri, s-a luat in calcul clasamentul general (masculin/ feminin) al editiilor 2012 sau 2013.

Printre cei care vor lua startul la cea de a doua editie Red Bull MoonTimeBike se numara pe langa castigatorul de anul trecut Marius Petrache si actualul Campion National la Maraton MTB, Kelemen ArpadTudor Oprea, care a reprezentat Romania la Jocurile Olimpice de la Atena; Zsuzsa Gyurka, campioana balcanica si de 17 ori campioana nationala si Lucian Logigan, castigatorul de anul acesta de la ”Prima Evadare”.

Din zona ciclismului de sosea si-au anuntat deja participarea Marian Frunzeanu si Alex Ciocan. La start se va mai afla si Eduard Grosu, campion national la ciclocros si cel care a reprezentat de curand Romania la Campionatele Mondiale.

Asadar, daca doriti sa veniti sa vedeti Mountain Bike de calitate, va asteptam sambata, 19 Octombrie, incepand cu ora 18.00. Intrarea este libera, iar spectatorii isi pot incuraja concurentii preferati nu numai in zona de start si finis (Parcul Tineretului – intrarea dintre Gheorghe Sincai), ci si pe traseu, unde vor exista mai multe zone amenajate.

Fotografii amatori sau profesionisti sunt si ei invitati pentru ca cele mai apreciate fotografii vor fi premiate cu accesorii Think Tank Photo, intr-un concurs foto cu si despre MTB XCO si multa actiune.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>