Pages Navigation Menu

Importanta somnului, confirmata de oamenii de stiinta

Importanta somnului, confirmata de oamenii de stiinta

1

In lipsa unui program de odihna adecvat, stilul de viata din ziua de azi, caracterizat de o desfasurare alerta a activitatilor, de multi-tasking si de o presiune tot mai accentuata, poate afecta creierul omului. Dintr-un mecanism complex, acesta ajunge sa fie doar un mecanism confuz.

Business Insider scrie ca “pentru prima oara, oamenii de stiinta au explicat motivul real pentru care avem nevoie de somn”.In timpul somnului, celulele se regenereaza si are loc odihna fizicului si a psihicului. Acest fapt, considerat pana acum o „legenda”, a fost confirmat de studiul publicat la Universitatea din Rochester .Conform oamenilor de stiinta de la Rochester, in timpul somnului, creierul „curata mizeria” acumulata pe parcursul zilei.

Celulele toxice din creier sunt curatate cu ajutorul lichidului cefalorahidian, care are propriile canale speciale, neamestecandu-se cu sangele. In timpul somnului, acest proces se desfasoara in mod eficient, ziua subiectul fiind treaz, acest lichid este incetinit, iar activitatea de curatare a creierului devine extrem de lenta.

“Asa cum camioanele de gunoi ies pe strazi noaptea, cand este mai putin trafic, asa si creierul actioneaza in timpul somnului, cand activitatea este redusa”, explica ziaristii de la Business Insider.

 

Sursa: yoda.ro

Sursa foto: www.realitatea.net

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>