Pages Navigation Menu

,,I’m not famous, but I’m Aromanian”, prima productie mondiala armaneasca

,,I’m not famous, but I’m Aromanian”, prima productie mondiala armaneasca

Regizat de Toma Enache, filmul vorbit in limba aromana, jucat de actori ai acestui neam, este prima productie mondiala ce aduce in prim plan viata aromanilor.

1005435_699612650064261_1881704421_n

  Regizorul Toma Enache, cunoscut pentru succesele sale teatrale, debuteaza in fim cu ideea ca a fost ,,datoria mea morala” sa realizeze aceasta pelicula. Titlul filmului, ,, I’m not famous , but I’m Aromanian “ , contine ambitia aromanilor de a ramane in istorie, asa cum au facut-o de-a lungul timpului, pastrandu-si cu strasnicie traditiile. Imaginile au fost filmate in cinci tari diferite: Romania, Macedonia, Germania, Grecia, SUA- Los Angeles.

Este un film aparte pentru ca este primul jucat in aromana, care reconstituie, artistic mediul in care traiste acest neam. Istoria ii priveste pe aromani ca fiind urmasii romanizati ai vechilor traci sau iliri.

Povestea filmului spune ca adevarul absolut al aromanilor este purtat de o fata pe nume Armaneamea, acesta fiind ultima descendenta a neamului. Toni Caramusat, faimos regizor de origine aromana, devine fascinat de ideea ca ar putea descoperi un al tresprezecelea adevar absolut despre neamul sau, risipit in toata lumea. Personajul principal, se decide sa intreprinda o calatorie, pe parcursul careia se intalneste cu zeci de femei din mai multe tari in care traiesc aromani. Rolul Armaneamea este interpretat de actrita Linda Croitoru, care in prezent traieste in Los Angeles. Daca o va gasi Toni pe Armaneamea si va reusi intr-un final sa salveze istoria neamului, veti afla la premiera filmului ce va avea loc in toamna acestui an.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>