Pages Navigation Menu

Iarna in tara fotbalului

Iarna in tara fotbalului

E bine cunoscut ca in emisfera sudica lucrurile se petrec diferit ca la noi, opozantii. Dupa o perioada lunga de cand fulgii de zapada nu au mai vizitat exotica Brazilie, latinii se pare ca se bucura in final de sosirea lor.

718a518bab370a98a8841db5832dd9bc

Aparent, fenomenul a inceput la ora 4 dimineata, pe data de 22 iulie, adica luni.

Minima ramane in jurul a 0° C in  São José dos Ausentes, RS., totodata, meteorologii luand in calcul probabilitatea caderii ploilor in regiune. Pentru a confirma predictiile, iarna a ajuns in Sao Jose, acompaniata de o temperatura de congelare, asta insemnand -0.3° C, conform Institului National de Meteorologie brazilian.

Toata populatia sud-americana a fost cuprinsa de uimire cand capotele masinilor faceau paturi de zapada, ninsoarea intensificandu-se cu fiecare ora ce trecea, temperatura scazand la 0.6 ° C.

São José dos Ausentes-zapada

Expectativa va fi ca fenomenul sa persiste in timpul orelor  diminetii. La 6 a.m, termometrul strazilor din  orase indica aproape -1 grad.

Entuziasmati de zapada, electricistul Max Nazario, in varsta de 34 de ani si  sotia lui,  si-au intrerupt serialul, doar pentru a vedea fenomenul de afara. Acesta spune ca a vazut zapada de mai multe ori si crede ca fulgii o sa-si continue caderea pe parcursul zilei.

“Urmaream filmul cu sotia mea cand am privit pe fereastra si am vazut ca ninge.Am vazut de mai multe ori , imi place sa admir zapada.E un lucru neobisnuit si rar in tara noastra., informeaza G1.

Duminica, meteorologul Ronaldo Coutinho a fost informat asupra probabilitatii de ninsoare pe timpul noptii. “Prima zona in care zapada va ajunge, conform previziunilor, este Jose dos Ausentes si alte localitati din Serra de Sao Gaucha. Aceasta va ajunge intre 2 am si 4 am, si va persista. 

O privire asupra temperaturilor in RS, in conformitate cu Inmet:
Canguçu: -0.9°C
Santiago: -0.2°C
Soledade: 0.5°C
Santo Augusto: 0.7°C
Caçapava do Sul: 0.7°C
Palmeira das Missões: 0.9°C
Porto Alegre: 6.2°C

boneco

Sursa : www.g1.globo.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>