Pages Navigation Menu

Hollywood-ul isi deschide dulapul cu haine si obiecte celebre, aduce parfum de istorie si amintiri

Hollywood-ul isi deschide dulapul cu haine si obiecte celebre, aduce parfum de istorie si amintiri

Pantofii rosii ai lui Dorothy, armura lui Darth Vader sau rochia alba a lui Marlyn Monroe coabiteaza impreuna cu alte 150 de piese in expozitia „Hollywood Costume”, un tribut adus magiei cinematografice prin intermediul garderobei, caci ce ar fi filmele fara aceste detalii, puncte de referinta, imagini pastrate in minte si in suflet.

Spectacolul, care s-a inaugurat joi si va ramane deschis pana in data de 2 martie anul viitor, este primul de acest fel organizat de Academia Hollywood in spatiul care va deveni principalul muzeu al  cinematografiei din acest oras, incepand cu 2017.

Filmele clasice si moderne se impletesc in acest muzeu, unde latura stralucitoare si cea lumeasca merg impreuna, indiferent de gen. Astfel, spectatorul poate recrea in memorie scenele preferate, cele care l-au bucurat sau i-au adus emotii puternice doar privind bastonul lui Charlie Chaplin din “Chaplin vagabondul” (1915), umbrella lui Julie Andrews din “Mary Poppins” (1964), bereta lui Faye Dunaway din “Bonnie &Clyde” (1967), fracul lui Daniel Craig din James Bond, salopeta galbena a Umei Thurman din “Kill Bill” (2003), geaca de piele a lui Brad Pitt din “Fight club” (1999) sau hanoracul lui Jesse Eisenberg din “The Social Network” (2010). Si lista continua: costumul alb al lui John Travolta care tinea ritmul din “Saturday Night Fever”91977) sau rochia rosie a Juliei Roberts din “Pretty Woman” (1990).

In muzeu intalnim de asemenea si un coltisor dedicat filmelor de epoca unde vestimentatia lui Bette Davis, Judu Dench si Cate Blanchett se imbina intr-un scenariu imaginar, comun.

Nu lipseste si coltisorul super-eroilor, costumul lui Christopher Reeve care a zburat spre cer de atatea ori sa salveze lumea este la loc de cinste.

Mesajul pe care vrea sa il transmita deschiderea acestui muzeu este constientizarea publicului fata de importanta vestimentatiei in cadrul unui film prin crearea unei atmosfere magice si posibila identificare cu personajele. Trebuie sa recunoastem ca ne-am gandit ca o rochie rosie ca a Juliei Roberts ne va da o stralucire aparte sau un costum alb ca al lui John Travolta ne va face cei mai buni dansatori. Pe langa toate aceste argumente, nu mai putin important este faptul ca se aduce in fata vizitatorilor o particica de istorie.

Pentru o experienta cu adevarat autentica, costumele poarta figura actorului proiectata digital, iar in jurul ei ruleaza scene din filmul care il defineste pentru a fi puse in valoare cat mai bine. Toata punerea in scena, asemeni regizarii unui film adevarat, a durat cinci ani si elementul cheie a fost scoaterea la iveala a laturii emotionale si nu sa arate ca o defilare la un spectacol de moda.

 

Sursa: El Mundo

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>