Pages Navigation Menu

HBO Europe va susţine realizarea a 12 documentare pe an

HBO Europe va susţine realizarea a 12 documentare pe an

485384827_1280x720

 HBO şi-a reafirmat angajamentul de a produce documentare la nivel european, intenţionând să susţină financiar realizarea a 12 producţii de gen pe an, din ţări precum Polonia, Republica Cehă, Ungaria şi România, informează screendaily.com.

Punctul central al strategiei de programe originale a HBO Europe este producţia de documentare, a declarat Antony Root, Executive Vice President Original Programming & Production la HBO Europe.

“Vrem naraţiuni puternice care să prezinte, în cele mai multe cazuri, şi poveşti emoţionale puternice”, a spus Antony Root.

Totodată, Antony Root a confirmat că reţeaua de televiziune, care funcţionează în regim cu plată (pay TV), va susţine realizarea a 12 documentare care vor proveni din Polonia, Republica Cehă, Ungaria, România şi din alte ţări din această regiune.

“Principalul scop al producţiei originale, atât în domeniul ficţiunii, cât şi în cel documentar, este să aibă un impact pe piaţa pe care sunt difuzate. Cu alte cuvinte, dacă faci un film ceh care rezonează cu publicul din Cehia, acest lucru va încuraja oamenii să se aboneze la serviciile noastre”, a mai spus Root.

Printre proiectele documentare în care HBO este implicat în prezent se numără şi “Chuck Norris vs. Communism”, de Ilinca Călugăreanu, o regizoare născută în România care locuieşte în prezent la Londra.

Potrivit screendaily.com, documentarul va fi finalizat până în 2015 şi prezintă povestea criticului de film Irina Margareta Nistor, care a dublat peste 5.000 de filme străine – inclusiv cu Chuck Norris, Van Damme şi Bruce Lee – care au fost aduse ilegal în România, în timpul comunismului. Irina Margareta Nistor a devenit astfel un simbol al libertăţii.

HBO s-a lansat în Europa Centrală în 1991. HBO România s-a lansat în 1997 ca prima televiziune pay-TV din România, cu subtitrare integrală în limba română.

În România, HBO oferă mai multe televiziuni cu conţinut premium, precum HBO, HBO Comedy, Cinemax, Cinemax 2.

Home Box Office Inc. este deţinut de compania Time Warner.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>