Pages Navigation Menu

Harper Lee, laureată a Premiului Pulitzer, a murit

Harper Lee, laureată a Premiului Pulitzer, a murit

Premiată cu Premiul Pulitzer pentru celebrul său roman „To Kill a Mockingbird” („Să ucizi o pasăre cântătoare”), scriitoarea americană Harper Lee s-a strins din viață la vârsta de 89 de ani.

http://www.parathyro.com

http://www.parathyro.com

Vineri,  Harper Lee a pierdut lupta cu viața în orașul Monroeville, din statul american Alabama, locul unde și-a trăit existența, anunță Reuters și EFE, citate de Agerpres.

În urmă cu 55 de ani, în 1960, scriitoarea a publicat povestea unui bărbat de culoare care a fost acuzat pe nedrept în perioada crizei economice din 1930. La 32 de ani de la publicarea volumul „To Kill a Mockingbird” („Să ucizi o pasăre cântătoare”), întreaga poveste a fost ecranizată și cu Gregory Peck în rolul principal, pelicula a obținut patru premii Oscar.

În 2015, Harper Lee a publicat o continuare a cărții sub denumirea de „Go Set a Watchman”, în care apare personajul principal, avocatul Atticus Finch, din precedenta sa carte, cea care i-a adus renumele mondial.

Charles J. Shields i-a dedicat celebrei Harper Lee un volum intulat „Mockingbird: A Portrait of Harper Lee, unde în 337 de pagini sunt prezentate capitole importante din viața scriitoarei americane. Bazându-se pe 600 de interviuri, autorul cărții biografice prezintă cu mult umor portretul evocator al autoarei Lee, visul ei și oamenii care au făcut-o nemuritoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>