Pages Navigation Menu

Harley-Davidson a prezentat prima sa motocicleta electrica

Harley-Davidson a prezentat prima sa motocicleta electrica

 

Harley-Davidson a prezentat Project LiveWire prin care va testa reactia publicului american la primele sale motocicletele cu motor electric. Compania urmeaza sa demareze o actiune prin care americanii vor putea testa noile modele in 30 de orase. Motocicletele se pot incarca in maxim o ora si autonomia promisa este de 200 km. Productia acestor vehicule ar putea incepe in 2016.

 

Motoarele electrice sunt prezente in segmentul moto pe scuterele mai mici si ieftine, dar nu au patruns inca convingator pe piata motocicletelor de traditie. Cei de la Harley-Davidson spun ca tehnologia a evoluat atat de mult incat poate furniza experiente excelente.

harley-davidson-livewire-electric-motorcycle-01

Primele modele au o autonomie de 200 km, timpul de incarcare este intre 30 si 60 minurte, iar acceleratia nu suna rau deloc: de la 0, la 100 km/h in 4 secunde.

 

“Proiectul LiveWire este mai asemanator cu prima chitara electrica decat cu o masina electrica”, spune Mark-Hans Richer,, directorul de marketing al companiei, intr-o fraza care suna mai poetic in engleza (“Project LiveWire is more like the first electric guitar – not an electric car”)

 

Chiar daca motorul va face mult mai putin zgomot, reprezentantii companiei spun ca sunetul distinctiv al marcii nu va lipsi.

 

Anuntul a impartit fanii Harley-Davidson in doua tabere, cei incantati care spun ca era timpul ca brand-ul legendar sa incerce asa ceva, dar si cei dezamagiti care spun ca un motor electric nu poate fi prea puternic, iar sunetul distinctiv pentru care marca e celebra, nu poate fi recreat cu un motor electric. Altii spun ca o motocicleta prea silentioasa este periculoasa fiindca oamenii pur si simplu nu o vor auzi la timp.

 

Harley-Davidson va avea insa ocazia sa vada “pe viu” reactiile oamenilor fiindca in curand incepe un tur care va cuprinde 30 de orase americane, iar in 2015 nu ar fi exclus sa fie facute teste si in Canada si Europa. Presa scrie ca daca reactiile vor fi pozitive, productia ar putea fi demarata in 2016.

 

http://www.youtube.com/watch?v=t6F8O5A__Ds

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>