Pages Navigation Menu

Hackerii ar putea folosi sistemele wireless pentru a prelua controlul asupra avioanelor

Hackerii ar putea folosi sistemele wireless pentru a prelua controlul asupra avioanelor

hacker

Hackerii ar putea prelua controlul avioanelor în SUA prin sistemele wireless destinate pasagerilor a avertizat Biroul de audit al administraţiei americane (GAO), într-un raport citat de BBC News Online.

GAO precizează că aceasta este una dintre ameninţările la adresa securităţii care nu sunt tratate în mod corespunzător. Raportul intervine în contextul în care controlul traficului aerian este modernizat pentru a folosi tehnologia prin satelit.

Anchetatorii GAO au discutat cu experţi pe probleme de securitate cibernetică, potrivit cărora programele de protecţie împotriva hackerilor de la bordul avioanelor pot fi pătrunse dacă sistemele pentru controlul zborului şi cele de divertisment folosesc aceleaşi reţele şi routere.

Un expert le-a spus anchetatorilor că “un virus sau un malware” implantat pe site-urile vizitate de pasageri ar putea oferi o oportunitate pentru un atac cibernetic.

Michael Huerta, un reprezentant al Administraţiei Federale a Aviaţiei (FAA), este de acord cu rezultatele raportului GAO şi afirmă că FAA a început să lucreze cu experţii pe probleme de securitate ai Guvernului american pentru a implementa schimbările necesare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>