Pages Navigation Menu

GUVERNUL cade, CURSUL BNR crește

GUVERNUL cade, CURSUL BNR crește

Anunțurile făcute în dimineața de miercuri de către repezentanții pardidelor în legătură cu demisiile și schimbările din politica românească  a avut ca prim efect creșerea cu 1,44 de bani a cursului euro anunțat de Banca Naţională a României (BNR).

http://www.je-magazine.com

http://www.je-magazine.com

La numai o zi de la protestul din Capitală, unde peste 20.000 de oameni au ieșit în stradă pentru a cere demisia mai multor demnitari români, premierul Victor Ponta și-a depus mandatul alături de guvernul pe care îl conduce. După anunțul primului ministru, primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat că demisionează și el din fruntea instituției pe care o conduce.

În contextul crizei de pe scena politică românească, primele schimbări au apărut piața interbancară. Astfel, cursul pentru euro anunţat de Banca Naţională a României (BNR) a crescut miercuri cu 1,44 bani, la 4,4462 lei/euro, cel mai ridicat nivel din ultimele aproape patru luni.

Marţi, BNR a anunţat un curs pentru euro de 4,4318 lei. Un curs mai ridicat decât cel de miercuri a fost consemnat cel mai recent pe 10 iulie, când referinţa s-a situat la 4,4464 lei/euro, conform Mediafax.

Dolarul a fost cotat miercuri la 4,0711 lei, în urcare cu 3,41 bani raportat la moneda naţională. De asemenea, francul elveţian a crescut de la 4,0844 lei marţi la 4,1098 lei.

Protestul de marți seara a avut loc în contextul incendiului de la Clubul Colectiv, unde 32 de oameni și-au pierdut viața până în acest moment, 134 de persoane sunt încă internate, dintre care 88 se află în stare critică și gravă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>