Pages Navigation Menu

Grupările teroriste sunt tot mai prezente pe Internet

Grupările teroriste sunt tot mai prezente pe Internet

CTW

Grupările teroriste au devenit în cursul ultimilor ani tot mai prezente pe Internet, în special pe reţelele de socializare, esenţiale în vederea recrutării, transmiterii informaţiilor sau formării membrilor lor, relevă un studiu publicat miercuri, potrivit Mediafax.

“Din punctul de vedere al teroriştilor, (reţelele de socializare) au un avantaj enorm, şi anume anonimatul”, a remarcat, în cadrul unui forum care a avut loc miercuri, Gabriel Weimann, de la Universitatea din Haifa, care a realizat acest raport pentru Woodrow Wilson Center.

Conform acestui profesor de comunicare, în 1998, existau doar 12 site-uri consacrate terorismului, faţă de peste 10.000 de site-uri sau conturi pe reţelele de socializare în prezent. Aceste grupări au profitat de avantajul pe care îl oferă libertatea pe Internet şi au creat instrumente utile, precum revista Inspire, legată de Al-Qaida şi utilizată pentru a recruta sau forma simpatizanţi, în special în Statele Unite.

citeste mai multe pe: www.incomemagazine.ro

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>