Pages Navigation Menu

Grigore Leșe, în premieră la Sala Palatului „Tradiție. Istorie. Rost”

Grigore Leșe, în premieră la Sala Palatului „Tradiție. Istorie. Rost”

Concertul extraordinar Grigore Leșe – „Tradiție. Istorie. Rost”, care va avea loc duminică, 30 noiembrie, la Sala Palatului, a trezit interesul unui număr mare de români, dornici să descopere lumea vie, fabuloasă, a muzicii țărănești. Cu trei zile înainte de eveniment au mai rămas 300 de bilete disponibile, care se găsesc la casa de bilete a sălii de spectacol.

În zi de mare sărbătoare, ziua Sfântului Andrei, ocrotitorul României, Grigore Leșe aduce căldura sărbătorilor de iarnă pe scena Sălii Palatului, într-un concert de marcă, în care va dezlega cu glasul său tulburător ritmuri şi texte străvechi, ce împlinesc  ființa acestui neam și îi dau rost. Vor veni în concert și  aromânii fârşeroți din Cogealac, cu care Grigore Leșe a cântat în Catedrala Saint-Sulpice din Paris, dar și Taraful lui Firuță din Islaz, Teleorman; Taraful din Băbiciu, Olt; Grupul Iza, Maramureșul Voievodal; Oameni din Idicelul de Pădure, Mureș și Fanfara țărănească din Saelele, Teleorman.

Originar din Țara Lăpușului, Grigore Leșe este Doctor în Muzică cu calificativul “Summa cum Laudae”, Doctor “Honoris Causa” al Universității de Vest „Vasile Goldiş” Arad, profesor de etnomuzicologie la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, realizator de emisiuni radio și TV, fiind distins pentru activitatea artistică cu numeroase premii naționale și internaționale.

Primenește-ți sufletul în pragul sărbătorilor de iarnă! Concert extraordinar Grigore Leșe – „Tradiție. Istorie.Rost”. Duminică, 30 noiembrie, ora 19.30, la Sala Palatului. Biletele se găsesc la casa de bilete a Sălii Palatului. Un eveniment „Artă contra Drog”, organizat de CIADO România și Fundația Grigore Leșe.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>