Pages Navigation Menu

Grecia a primit acceptul pentru amanarea platilor catre FMI

Grecia a primit acceptul pentru amanarea platilor catre FMI

Guvernul Greciei a cerut in joi seara, Fondului Monetar International amanarea pana la sfarsitul lunii iunie a ratelor care au scadenta luna aceasta, primind un raspuns pozitiv.

“Am exploatat o posibilitate prevazuta in contractul cu FMI, iar in acest fel vom avea si timp pentru negocieri”, a explicat un oficial guvernamental grec, potrivit Mediafax.
FMI a confirmat solicitarea din partea Greciei, precizand ca s-a stabilit termenul de 30 iunie pentru plata sumei de 1,6 miliarde de euro.

O_Partenon_de_Atenas

Grecia avertizase miercuri creditorii internationali ca, in lipsa unui acord rapid, nu va plati rata de 300 de milioane de euro catre Fondul Monetar International (FMI), scadenta vineri.
Grecia mai are inca trei rate de achitat catre FMI in iunie, in total de 1,23 miliarde de euro.

Grecia are o datorie totala de 320 de miliarde de euro, dintre care 65% catre tari din zona euro si catre FMI, iar 8,7% catre Banca Centrala Europeana (BCE).
Guvernul de la Atena mai are de primit din partea institutiilor financiare 7,2 miliarde de euro prin programul de sustinere financiara de 240 de miliarde de euro care se incheie in aceasta luna.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>