Pages Navigation Menu

Google te poate face invizibil online

Google te poate face invizibil online

     Google a lansat un program prin care cetatenii europeni pot cere ca rezultatele cautarilor in care apar numele lor sa fie sterse din search-ul online. Aceasta procedura a fost impusa de Uniunea Europeana(UE) la 13 mai pentru a le da indivizilor ,,dreptul de a fi uitati” in mediul virtual, informeaza CNNMoney.

Google

     De posibilitatea de a ,,disparea” din cautarea pe Google se pot bucura doar cetatenii UE, iar Google a acceptat ca procedura sa se aplice si tarilor precum Elvetia, Norvegia, Islanda si Liechtenstein, care nu fac parte din Uniune. Procedura este una destul de simpla, arata CNNMoney. Persoana care isi doreste ca postarile despre ea sa fie sterse trebuie sa completeze un formular online in care sa explice de ce o anumita pagina Web poate fi considerata irelevanta sau nepotrivita. De asemenea, celui care reclama o pagina care contine informatii personale i se mai cere o copie a actului de identitate pentru a preveni cererile frauduloase.

      Formularul este pe cat de usor de completat, pe atat de greu de gasit. Cel care vrea sa-l trimita trebuie sa intre pe pagina legala a Google, dupa care sa caute in setarile puse la dispozitie de companie cea referitoare la stergerea continutului neadecvat.

     Fiecare solicitare va fi evaluată și se va stabili daca datele despre persoana care solicita stergerea paginii sunt confidentiale pentru a le putea elimina din cautarea Google. In cazul in care informatiile reclamate sunt de interes public, de exemplu informații despre escrocherii financiare, despre malpraxis, despre condamnări penale sau despre comportamentul public al funcționarilor guvernamentali, cererea va fi respinsa, conform sursei citate.

      Criticile la adresa acestui serviciu n-au intarziat sa apara.

     Teoretic, procedura de a sterge o pagina Web are ca scop eliminarea unor informatii jignitoare despre cineva. Practic, anumiti critici au indoieli cu privire la abilitatea Google de a decide care informatii vor fi cenzurate si care vor ramane in continuare in mediul online, scrie CNNMoney.

      In mai putin de 24 de ore de la anunt, Google a primit peste 12.000 de cereri, uneori si 20 de solicitari pe minut, scrie site-ul german Deutsche Welle.

      Cei care isi doresc sa nu mai apara online trebuie sa stie ca datele despre ei sunt sterse doar din cautarea de pe Google. Daca aceeasi informatie este solicitata cu un alt motor de cautare, aceasta va putea fi gasita.

google-zip

Surse: http://www.dw.de/google-receives-thousands-of-european-requests-to-be-forgotten/a-17674612

Sursa foto: https://plus.google.com

One Comment

  1. De bookmark-uit postul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>