Pages Navigation Menu

Google se aliază cu Johnson & Johnson!

Google se aliază cu Johnson & Johnson!

roboti medicali

Google a încheiat o înţelegere cu compania din domeniul medical Johnson & Johnson pentru a realiza roboţi medicali care utilizează inteligenţa artificială, într-o încercare de a îmbunătăţi instrumentele medicale folosind tehnologii din alte domenii, cum ar fi maşinile sale fără şofer.

Potrivit The Guardian, divizia de ştiinţe ale vieţii a Google va lucra cu compania Ethicon, care produce aparatură medicală, parte a Johnson & Johnson, pentru a crea o platformă chirugicală robotizată care să-i ajute pe medici în sala de operaţii.

Roboţii îi vor ajuta pe chirurgi în cadrul operaţiilor minim invazive, dând medicilor un control mai bun şi efectuând procedurile cu o acurateţe mai mare decât este posibilă manual, minimalizând efectele negative asupra pacientului. Unele sisteme permit chirurgilor să controleze de la distanţă instrumente care sunt plasate în interiorul corpului pacientului, pentru a reduce la minimum rănile produse pentru accesul în organism şi a scădea nivelul hemoragiilor şi riscul de apariţie a cicatricelor.

Sisteme chirurgicale robotizate, precum dispozitivul Da Vinci dezvoltat de Imperial College din Londra, sunt folosite în timpul operaţiilor din anii 2000 şi au apărut chiar într-un film cu James Bond, în 2002 - “Să nu mori azi”, de Lee Tamahori.

Google consideră că poate îmbunătăţi instrumentele robotizate folosind tehnologii cu inteligenţă artificială, inclusiv informaţii vizuale şi analizarea acestora, utilizate deja în alte domenii ale afacerilor companiei, cum ar fi maşinile fără şofer dezvoltate de gigantul american.

Cele două firme vor cerceta modul în care senzori avansaţi şi tehnologii de procesare vizuală pot veni în ajutorul capacităţilor de care dispune un chirurg, de exemplu, prin evidenţierea vaselor de sânge, a celulelor nervoase, limitelor unei tumori şi ale altor structuri importante care ar fi dificil de identificat cu ochiul liber şi pe un ecran.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>