Pages Navigation Menu

Google îl sărbătoreşte pe creatorul monstrului Godzilla

Google îl sărbătoreşte pe creatorul monstrului Godzilla

Godzilla 

Google îl sărbătoreşte, marţi, pe Eiji Tsuburaya, un pionier al efectelor speciale şi creatorul personajului Godzilla, unul dintre cei mai celebri monştri din lume, printr-un logo special, care marchează împlinirea a 114 ani de la nașterea cineastului japonez.

Noul logo publicat marţi pe google.ro este unul interactiv şi îi invită pe internauţi să realizeze propriul filmuleţ, în stilul celor cu personaje create de Eiji Tsuburaya.

De asemenea, prin intermediul unui buton special, internauţii pot să trimită logoul dedicat lui Eiji Tsuburaya prin e-mail, dar şi spre a fi publicat pe reţelele de socializare Google+, Facebook şi Twitter.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

Eiji Tsuburaya (7 iulie 1901 – 25 ianuarie 1970) a fost un creator japonez de efecte speciale. De-a lungul carierei sale care s-a întins pe 50 de ani, Tsuburaya a lucrat la aproximativ 250 de filme, inclusiv la prima peliculă “Godzilla”, din 1954, dar şi la serialul de succes “Ultraman”, care a fost difuzat la nivel internaţional şi este o importantă creaţie a culturii populare din Japonia, conform independent.co.uk.

Supranumit “părintele monştrilor”, Eiji Tsuburaya este considerat şi naşul efectelor speciale japoneze, un domeniu din industria filmului în care Japonia a fost lider timp de decenii.

Multe dintre efectele speciale create de Eiji Tsuburaya pentru primele filme SF din Japonia au fost revoluţionare. Totodată, efectele speciale pe care acesta le-a folosit în primul film din seria “Godzilla”, din 1954, au folosit ca sursă de inspiraţie pentru nenumărate alte pelicule cu monştri, care au devenit populare la nivel internaţional începând de la acel moment.

Totodată, pentru a adăuga realism creaţiilor sale, Tsuburaya a folosit tehnici de iluminare şi de filmare inovatoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>